banner113

''Oteller her şey dahile alternatif servis modelleri geliştirecek''

banner106

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüsün sektörde meydana getireceği değişime ilişkin öngörülerini paylaştı.

''Oteller her şey dahile alternatif servis modelleri geliştirecek''
31 Mart 2020 Salı 13:34

banner108
banner238

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs sonrası turizm sektöründe köklü değişiklikler yaşanacağını söyledi. Hürriyet gazetesinden Burak Coşan’a konuşan Bağlıkaya, tur operatörlerinin tüketicilerin beklentileri doğrultusunda geliştirdiği her şey dahil sistemini en iyi uygulayan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Salgının, sektördeki hijyen kurallarının ve servis modellerinin gözden geçirilmesine neden olacağını kaydeden Bağlıkaya, ‘’Salgın sürecinde özellikle açık büfelerden kaynaklı farklı değerlendirmeler gündeme geldi. Türkiye’deki konaklama tesisleri gerekli hijyen koşullarının sağlanması noktasında çok hassas olsalar da tüketicilerin bir süre bu konuda temkinli olacağını düşünüyorum. Her şey dahil devam edecektir ama otellerin ‘her şey dahil’ sistemine alternatif servis modelleri geliştireceğine inanıyorum. Açık büfe ve servis koşullarında değişiklik olacağını, özellikle yeme-içme hizmetin tesis içinde geniş alanlara yayılacağını tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Butik hizmet ön plana çıkacak

“Animasyon ve SPA gibi aktivitelerde de değişikliklere gidileceğini, servis yönünden daha butik bir hizmet anlayışının gelişeceğini kaydeden Bağlıkaya, ‘’Bu zorlu süreç, insanların psikolojisi üzerinde etkili olacaktır. Bunun dünyada farklı alanlarda farklı yansımaları görülebileceği gibi seyahat sektörü üzerinde de etkileri olması kaçınılmaz. Sağlık ve hijyen hassasiyetinin giderek daha da öne çıkacağını söyleyebiliriz. Son yıllarda zaten artma eğiliminde olan solo tatil, butik oteller, ev kiralamaları, kişiye özel paketler gibi taleplerin bu süreçle birlikte daha da ivme kazanacaktır. İnsanların kalabalık yerlerden uzak durma eğiliminde olmalarının bekleneceği bu süreçte, butik otel ya da alakart restoranlar gibi insan sayısının daha az olduğu tesis ve alanlara ilgi daha da artacaktır. Tüketicinin tüm endişelerini giderecek çözümler ve bu doğrultuda hazırlanmış seyahat ürünleri sunan şirketler ön plana çıkacak. Müşteri odaklı ve kişiselleştirilmiş hizmet kalitesini ön planda tutan şirketlerin önemi bir kat daha artacak.” diye konuştu.

Bağlıkaya değerlendirmesinin devamında şu noktaları altını çizdi:

Tüketicide güven duygusu öne çıkacak, acentelerin önemi daha iyi anlaşılacak

”Krizin kontrol altına alınmasının ardından insanlar ilk etapta bilmedikleri destinasyonlara gitmekte çekingen davranacaktır. İlk olarak, iş ve diğer gereklilikler nedeniyle zorunlu seyahatlerde bir hareketlenme olacaktır. Ardından uzun süredir evde olan, seyahat etmeyen insanların sosyalleşme isteği artacağı için aile, eş dost ziyaretlerine yönelik seyahatlerin yanı sıra iç pazar ve yakın destinasyonlara yönelik tatil amaçlı seyahatlerde hareketlenme yaşanacaktır. Tüketicilerin, tercihlerinde bilinen markalara daha fazla yöneleceklerini, özellikle havalimanı bakımından ulaşımı kolay, toplu taşıma sürelerinin nispeten kısa olduğu destinasyonları tercih edeceklerini tahmin ediyoruz. Bundan sonra seyahat sektöründe teknolojik gelişmelerle ilgili süreç hızlanacak gibi görünüyor. Ancak, tüketicinin güven duygusu daha da ön planda olacak, bu noktada da seyahat acentalarının önemi daha iyi anlaşılacaktır.” (Turizm Güncel)

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.