banner113

Rusya'da mayıs ayını kaybettik!

banner106

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Hakan Çelik’in Youtube kanalındaki canlı yayına katılarak turizm sektörünün gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'da mayıs ayını kaybettik!
19 Nisan 2021 Pazartesi 09:29

banner108
banner238

‘’Rusya’da mayıs ayını kaybettik’’

Rusya’nın getirdiği uçuş yasağından dolayı hem Rus seyahatçilerin hem de tur operatörlerinin mağdur olduğunu söyleyen Bağlıkaya, insanların rezervasyonların iptal etme yerine ertelemeye yöneleceğini savundu. Bağlıkaya, ‘’Ancak turizm sektöründeki ürün saklanabilen bir şey değil. Nasıl ki otelin gecesi boş kaldığında onu getriye döndürmek mümkün değilse, mayıs ayındaki kaybımızı da telafi etmemiz mümkün değil. Mayıs rezervasyonunu iptal etmeyip hazirana erteleyecekler ama bize haziran ayında zaten geleceklerdi. Burda mayıs ayını kaybettik.’’ şeklinde konuştu.

Uçuş mesafesi, sunulan ürün ve ve fiyatlar nedeniyle Türkiye’deki kapasitenin başka ülkelere taşınamayacağını ileri süren Bağlıkaya, ‘’Türkiye kapasitesinin bir kısmını alabilirler mi? ‘Benim illa bu dönem tatile gitmem lazım, bunu kaçırırsam başka da bir yere gidemem’ diyenler varsa, var olanların içinden bir tane seçip tatile oraya gider ama ‘Ben Türkiye’de tatil yapmak istiyorum’ diyen insanı başka bir yere tatile götüremezsin.’’ dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.