banner113

Sahilde fırtına temizliği 

banner106

Büyükşehir Belediyesi Alanya’da fırtına ve sağanak yağışın izlerini temizliyor

Sahilde fırtına temizliği 
10 Ocak 2020 Cuma 14:32

banner108
banner238



Antalya Büyükşehir Belediyesi, fırtına ve yağışlardan sonra çöplerle dolan Alanya sahillerini temizledi.

Alanya ve çevresinde hafta başında etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sonrası Alanya plajları çöpler, çalı çırpı ve odunlarla dolup taştı. Bir taraftan dere sularıyla gelen odunlar diğer taraftan denizden gelen çöpler Alanya sahillerini farklı bir görüntüye kavuşturdu. Bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için 22 kişilik bir ekip kuran Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi, temizlik çalışması yaptı.
5 KM’LİK SAHİL BANDINDA TEMİZLİK
Alanya İskelesi yanındaki Galip Dere Plajı ile Alantur Köprüsü yanındaki Tomur Plajı’na kadar olan 5 km’lik sahil bandında ekipler gruplara ayrılarak temizlik çalışmalarına başladı. Odunlar belirli noktalarda istiflenirken, çöpler ise büyük poşetlere doldurularak sahil temizlendi. 
BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sahilde yaptığı kapsamlı temizlik çalışması turizmciler ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Turizmciler ve vatandaşlar, “Alanya’ya yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldırdığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. 
BOZULAN YOLLARDA ÇALIŞMA
Büyükşehir Belediyesi, yağış ve fırtına sonrası heyelan ve kaymalar nedeniyle bozulan 
Alanya- Gazipaşa Yolu’nun Aydap mevkiinde heyelan nedeniyle bozulan yolda çalışma yapıyor. Büyükpınar Mahallesi’nde aşırı yağışlar sonrası yolların dere geçişlerinde bozulmalar yaşandı. Kırsal alan ekipleri, bölgedeki toprak ve kayaları temizleyerek, dere geçişini açarken, bozulan yolda da bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.