banner113

Sili: İç pazar bizim için vazgeçilmez!

banner106

24. Kez kapılarını açan Uluslararası İstanbul EMITT Turizm Fuarı’nda Alanya’yı temsil eden Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi, ALTİD Başkanı Burhan Sili, fuar sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Sili: İç pazar bizim için vazgeçilmez!
04 Şubat 2020 Salı 09:33

banner108
banner238
Dünya’nın en büyük 4. Turizm fuarı haline gelen, 24. Uluslararası İstanbul EMITT Turizm Fuarı’nda Alanya’yı Alanya Belediye Başkanı ve ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD Başkanı Burhan Sili temsil etti.
EMITT'TE NASİBİNİ ALDI
Fuarın sona ermesi ile birlikte Alanya’ya dönen Başkanı Burhan Sili, Alanya Posta TV’ye değerlendirmelerde bulundu.Geçmiş dönemlere nazaran tüm Dünyadaki fuarların belirli bir oranda kan kaybettiğini söyleyen Sili, "Bu sene 24.’sü gerçekleşen Emitt turizm fuarı biliyorsunuz uluslararası bir turizm fuarı ve dünya da turizm adına yapılan faaliyet içerisinde son derece etkili. Hatta şöyle söyleyebilirim tabi ki bu benim söylemem değil, dördüncü büyük turizm fuarı bu anlamda hem Türkiye, İstanbul ve bizler için önemli bir fuar. Orada tabii ki ağırlıklı olarak iç pazar bizim temel hedefimiz Emitt’de yapmış olduğumuz çalışmalar iç pazara yönelik. Bu sene fuarı değerlendirirsek fuarların geçmiş dönemlere nazaran tüm Dünyadaki fuarların belirli bir kan kaybettiği gerçek. Bu anlamda tabi Emitt de ondan payını almış durumda. Ama tüm bunlara rağmen hali hazırda hala etkin bir fuar. Bu anlamda biz de Alanya olarak 24 senedir zaten katılıyoruz ve bu sene de katılımımızı gerçekleştirdik" dedi.
'İÇ PAZAR BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ'
Sili, iç turizm temaslarında bulunduğunu söyleyerek, “İç turizmle alakalı olarak görüşmelerimizi yaptık. Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel, aynı zamanda Alanya tanıtım vakfı başkanımız da oradaydı. Görünen o ki iç pazarda herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Tabi burada temel sorun dış pazarın artan talebi ile birlikte 2016 senesinden örnekle söylüyorum bunu iç pazar kontenjan noktasında belirli bir düşüş söz konusu. Ama her ne olursa olsun iç pazar bizler için vazgeçilmez. Bu bilinçle biz Alanya olarak iç pazara her halükarda belirli bir kontenjan ayırmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Çünkü her ne olursa olsun iki nedenle bunu değiştireceğiz birisi dünyada turizmin iştigal eden tüm ülkelerde belirli bir alt yapıya iç pazar oluşturuyor. İkincisi olası kriz dönemlerinde her halükârda iç pazara ihtiyacımız olduğu bilinciyle iç pazara kontenjan ayırmaya devam edeceğiz. Onun dışında sadece iç pazardaki ve tüm kaynak pazarlarımızın acente temsilcileri de vardı onlarla da görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Genel anlamda şu anda hava olumlu Almanya pazarında belirli bir durağanlık söz konusu olmakla birlikte onun haricindeki kaynak pazarımızın tamamında bir artış söz konusu" dedi.
'BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ'
Gazipaşa havalimanı verilerine dikkat çeken Sili, “Ve bu sene de biliyorsunuz 2018 ve 2019 Antalya Alanya ve Gazipaşa havalimanı özelinde bir rekor kırdık. Sayı olarak geçen sene 2018’de 13.500.000 rakamını bu senede 15.000.000 rakamını yakaladık ve geçtik. O yüzden şu anda ikili hanelerde de büyümeyi hedefliyoruz ve sanıyorum sezon sonunda da bunu gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.