banner113

Tanıtım Ajansı, Thomas Cook, Yeni vergi...

banner106

Resort Turizm Kongresi Antalya-Nest Convention Center’da başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Biliği Başkanı Dr Erkan Yağcı, şu noktaların altını çizdi:

Tanıtım Ajansı, Thomas Cook, Yeni vergi...
28 Kasım 2019 Perşembe 13:04

banner108
banner238

Türkiye 51, Antalya 15 milyon turist sayısını geçecek

Türkiye turizminin büyüme sürecinde AKTOB sektörün sesi oldu. Bunlardan biri de Resort Kongresi. Turizmin geleceğini konuşmak stratejik bakış açısının ifadesi. Türkiye’deki ve dünyadaki tüm sıkıntılara rağmen Tükiye turizmde 6. sıraya ulaştı 2019 yılı için Türkiye 51, Antalya ise 15 milyon rakamını aşacaktır.

2016’da 11 milyon turist 9 milyar dolar kaybettik

2015 yılın Türkiye een çok turist lan 6. ülkeydi. 2016 kriz sonrası 2015 yılındaki seviyeye gelmemiz 2018 yılında gerçekleşti. Yani tam 3 yılda 2015 seviyesine ulaştık. Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan turizmdeki kriz, şu sonuçları doğurdu. Bu dönemde 11 milyon turist, 9 milyar dolar d gelir kaybettik.

‘’Turizm sektörü, desteği boşa çıkarmadı’’

Bu krizi, özel sektörün gayreti ve kamunun desteğiyle önemli gelişmeler oldu. Sektörün yeniden eski büyüme trendine ulaşması, turizm sektörüne olan desteğin boşa çıkmadığını gösterdi. 2023 yılı hedefimiz Türkiye için 75 milyon, Antalya için 20 milyon turist. Amacımız istikrarlı büyüme trendine ulaşmak.

‘’Dünya turizminde yeni dengeler oluşuyor’’

Dünya turizminde yeni dengeler oluşuyor, dev şirketler batıyor. Mısır’ın açılması durumunda Türkiye’ye etkisi olacaktı Gelir artışında denge sağlanmamıştır. Turizm sektörünün yeni bir vizyona ve bakış açısına ihtiyacı var.

Tanıtım Ajansı, Thomas Cook, Yeni vergi...

Turizmde 2019’da iyi gittiğimiz bir gerçek. Ama bunun yanında 3 önemli gelişme oldu. Biri Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruldu. Herkesin hemfikir olduğu konu toplanacak paranın tanıtımda kullanılması. Türkiye algısını ve Türkiye turizm markasını geliştirecek olan Tanıtım Ajansı’dır.

İkinci büyük olay Thomas Cook’un iflasını ve sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı etkilemiştir. Bakanlığın liderliğinde yapılan çalışmalar ve sürecin yönetilmesi son derece başarılı.

Üçüncü önemli vergi ise konaklama vergisi. Konaklama vergisi adı altında sektöre yeni bir yük getirmemelidir. Dünyanın her yerinde bu vergi misafirden alınmaktadır Bizim de bu parayı müşterilerden tahsi edecek alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.