banner113

Tanıtım ajansına Alanya'dan bende varım derim!

banner106

Tanıtım ajansına Alanya'dan Akdenizi temsil etmek için ALTİD Başkanı Burhan Sili, "bende adayım" diyerek müracaatını yaptı.

Tanıtım ajansına Alanya'dan bende varım derim!
23 Aralık 2019 Pazartesi 09:23

banner108
banner238



''Bu birlikteliğin içinde TÜROB’u da görmek istiyoruz''

TÜROFED olarak İstanbul’u da birlikteliğin içinde görmek istediklerini belirten AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, yeni yönetimin ilk yönetim kurulu toplantısını yapmalarının ardından İstanbul’a gidip görüşmeler yapacaklarını kaydetti. Çorabatır, ‘’TÜROB'un temsiliyetinde herhangi bir sorun olmadı. Yıllardan beri gelen bir süreçti bu. İstanbul gibi bir markayı TÜROFED'in içinde görmek bizi de çok mutlu edecek. Yönetim Kurulu heyetimizle birlikte TTYD'ye de TÜRSAB'a da TÜROB'a da yakın olacağız. Onlarla birlikte çalışmak bize güç verecek. TÜROFED'i daha da genişletmek istiyoruz. Böyle bir genişleme çalışması içinde İstanbul gibi bir markanın dışarıda kalmasını istemeyiz. Onlar da bize güç katacaktır. TÜROFED çatısı altında 'Gelin bize katılın' şeklinde söylemiyorum. Uzlaşmacı ve ortak akılla bu işi yapmamız lazım. Hepimiz meslek örgütüyüz. TÜROFED'in içinde 15 bölge var. İstanbul'un dışarıda kalmasını istemeyiz’’ diye konuştu.

Ajans için Akdeniz bölgesinden kimler aday?

Tanıtım Ajansı seçimleri için Güneydoğu, İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de adaylar çıkardıklarını ifade eden Çorabatır, ‘’29 Aralık'ta yapılacak Türkiye Turizm ve Tanıtım Ajansı seçimleri için Antalya'dan iki adayımız var. AKTOB Başkanı Erkan Yağcı için 100 bin imza toplandı. ALTİD Başkanı Burhan Sili için 60 bin imza toplandı. Ajans seçimleri için 29 Aralık'ta gidip oyumuzu kullanacağız. Adaylarımız TÜROFED'in Ajans'ta sesi olacak. Ajans Yönetimine güç verecek.’’ şeklinde konuştu.

Yeni dönemde TÜROFED neler yapacak?

TÜROFED'in yeni yönetiminde öncelikli konuların tanıtım, hizmet kalitesi ve eğitimle olcağını belirten Sururi Çorabatır, ayrıca 2634 sayılı Turizm Teşvik Yasasıyla ilgili Bakanlıkla çalışacakları konular olduğunu söyledi. Çorabatır, ‘’Bir süredir Turizm Meslek Yasası'ndan söz ediliyor ama artık bu yasa hayata geçmeli. Sektör bunu hak ediyor. Meslek Yasası Tanıtım ve Geliştirme Ajansıyla birlikte ortak şekilde olabilir.’’ ifadelerini kullandı.

''Doğru bildiklerimizi özgürce paylaşacağız''

TÜROFED’e emeği geçenlere teşekkür eden Sururi Çorabatır, “Hiç merak etmeyin, ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz” diyerek şöyle devam etti: “Doğru bildiğimiz her şeyi özgürce söyleyeceğiz. Yanlış bildiklerimizi de uzlaşıcı ve eğitici bir şekilde çözmeye çalışacağız. Turizmin menfaatine olan her şeyin destekçisi olacağız”.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.