banner113

Ünlü turizm patronu Vural Öger; 'En büyük hatam...'

banner106

Almanya’da kurduğu Öger Tours ile Türk kökenli tur operatörlüğünü başlatan önemli isimlerden biri olan Vural Öger, 2013’te kurup 2015’te iflasını açıkladığı V.Ö. Travel’i kurmasının bir hata olduğunu söyledi.

Ünlü turizm patronu Vural Öger; 'En büyük hatam...'
25 Ağustos 2019 Pazar 12:46

banner108
banner238

Almanya’da yayımlanan önemli turizm dergilerinden Touristik Aktuell’in 50. yıl özel sayısına verdiği röportajda, Öger Tours’u Thomas Cook’a sattıktan sonra V.Ö. Travel’i kurmasının bir tür tepki eylemi olduğunu vurguladı. 

2010’da Öger Tours’u satın alan Thomas Cook’un kendisine incoming faaliyetini sürdüreceğini belirttiğini, ancak daha sonra bu karara uymadığını kaydeden Vural Öger, 2015 yılında iflas eden ve isminin ve soyisminin başharflerinden oluşan V.Ö. Travel’i Thomas Cook’a bir tepki olarak kurmasının bir hata olduğunu söyledi. 

50 yıl önce Almanya’dan Türkiye’ye başlattığı charter seferleri sonrasında bir dönem Türkiye’de pazar liderliğine kadar yükseldiğini hatırlatan Vural Öger, Türk turizmin acı tatlı bir gelişim sürecinden geçtiğini ve İspanya’nın ardından en büyük ikinci turizm destinasyonu konumuna geldiğini ifade etti. 

“Türkiye’nin 7 milyon Alman turist hedefi gerçekçi”

Röportajda, Türk turizmindeki son duruma da değinen Vural Öger, Türkiye’nin Almanya pazarında orta vadede 7 milyon turist sayısına ulaşmasının gerçekçi bir hedef olduğunu vurguladı. 

Türkiye’nin 2016’daki düşüşünden önce 2015 yılında Almanya pazarında 5,6 milyon turist sayısına ulaştığına işaret eden Vural Öger, 2018’de 4,8 milyon kişinin ağırlandığı pazardan bu yıl ise 5 milyonun üzerinde ziyaretçi beklendiğini belirtti. 

Türkiye’nin turizmdeki yolculuğunda yönetimlerin sadece büyüme odaklı bir vizyonla hareket etmelerinin olumsuz sonuçlar doğurduğuna da değinen Vural Öger, böylece bazı bölgelerde arz fazlası yatırımların ortaya çıktığını ve bu durumun Türkiye için “ucuz destinasyon” imajı oluşmasında rol oynadığını dile getirdi. 

Uçak biletlerinden tur operatörlüğüne

1970’lerin başlarında Öger Türk Tur ile Almanya’da yaşayan Türklere uçak bileti satarak seyqahyat sektörüne gören Vural Öger, 1983’te kurduğu Öger Tours ile tur operatörlüğü faaliyetlerini devam ettirdi. Vural Öger’in 2010 yılında pazarın ikinci büyük grubu Thomas Cook’a sattığı Öger Tours’un ardından 2013’te kurduğu V.Ö. Travel’in ticari hayatı ise kısa oldu. V.Ö. Travel 2015’te iflasını açıkladı. Son olarak geçtiğimiz ay Vural Öger’in kızı Nina Öger'in Öger Otel İşletmeleri Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi (Eski adı Holiday Plan Turizm İşletmecilik ve Ticaret A.Ş. Majesty Otelleri), 581 Milyon 227 Bin TL borç ile iflas etti.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.