banner113

32 dişini kaybeden kadının ağrıları dinmeyince çene sinir uçları kesildi

banner106

Alanya'da beyaz diş isteğiyle girdiği operasyonlar sonunda 32 dişini çektirmek zorunda kalan Sunay Öztürk'ün (41) ağrıları dinmeyince çeneye giden sinir uçları kesildi.

32 dişini kaybeden kadının ağrıları dinmeyince çene sinir uçları kesildi
12 Haziran 2018 Salı 18:23

banner108
banner238
Alanya ilçesinde oturan 2 çocuk annesi Sunay Öztürk, 6 ay önce dişlerini beyazlatmak amacıyla zirkonyum kaplama yaptırma kararı aldı. 10 bin lira kredi çekerek özel bir diş polikliniğine giden Öztürk'ün üst ve alttan 10'ar olmak üzere toplam 20 dişi kaplama için kesildi. Hayal ettiği beyaz dişlere kavuşmak için gün sayan Öztürk, bir süre sonra yine aynı polikliniğe geldi. İddiaya göre azı dişinde ağrı olduğunu söylemesine karşın Öztürk'e burada kaplama işlemi gerçekleştirildi. İşlemin ardından birkaç gün sonrası azı dişindeki ağrının diğer dişlere vurmasıyla doktoruna tekrar başvuran Öztürk'e, antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar verildi. Bu ilaçları kullanmasına karşın ağrıları dinmeyen kadın, azı dişiyle ağrı hissettiği diğer 3 dişinin çekilmesini istedi. İmza karşılığında dişleri çekilen Öztürk'ün ağrıları yine kesilmedi.
1.5 AYDA 32 DİŞİNİ ÇEKTİRDİ
Bunun üzerine Öztürk, Antalya Isparta ve Denizli'de doktor doktor gezdi. Öztürk, iddiaya göre gittiği her diş doktorundan "Ağrın bu kez dinecek" yanıtını aldı. Çeşitli kanal tedavileri ve devam eden diş çekimlerinden de sonuç alamayan Öztürk, ağrıdan kurtulabilmek için tüm dişlerini çektirme kararı aldı. Yaklaşık 1.5 ayda 32 dişinden olan Öztürk'e ağrı kesiciler fayda etmediği için yeşil reçete kapsamına giren uyuşturucu ilaçlarla bir nebze ağrılarını dindirebildi. Öztürk, beyin ve sinir cerrahına giderek durumunu izah etti. Burada kendisine, 'trigeminal nevralji' teşhisi konuldu. Son çare olarak beyin ameliyatına giren Öztürk'ün operasyon sonrası da ağrıları dinmedi. Öztürk'ün yaşadığı acı dolu günler, başının yanı sıra kalbini ve tansiyonunu da etkiledi. Dişlerindeki sıkıntıdan dolayı Öztürk'ün, kalp kapakçığı açıldı, hipertansiyon hastası oldu.
SİNİRLERİ UYUŞTURULDU
Sunay Öztürk, ağrılarından kurtulmak için son çare Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne geldi. Burada yapılan operasyonla, Öztürk'ün çeneye giden sinirleri uyuşturuldu. Çene ameliyatını gerçekleştiren Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Alper Sindel, "Ağrıların olduğu bölgedeki sinir uçlarının bağlantısını kopardık. Hastanın ağrısını gidermeye çalıştık. Şu anda çok erken ama ilk olarak hastanın eski ağrılardan ziyade sadece ameliyat ağrıları olduğunu görüyoruz. Henüz güçlü bir ağrı kesici başlamadık. Bu tespiti yaptıktan sonra ağrı kesici vererek ameliyat ağrılarını da dindirip hastayı rahata kavuşturacağız" dedi.
ÇENE CERRAHİSİ İŞLEMİ YAPILDI
Ameliyatın diş yapma ya da diş yenileme operasyonu olmadığını söyleyen Dr. Alper Sindel, "Bu operasyon tamamen çeneye giden hissiyat sinirlerinin, daha önce kafa kaidesi içerisinde yapılmış operasyonla çözülememesi nedeniyle gerçekleştirdiğimiz çene cerrahisi işlemidir. Yani diş ile çok alakası olan işlem değil. Daha sonra yapılabilecek protezin alt kısmında yer alacak diş kemiğinin düzeltilmesi işlemini de yaptık. Çünkü o kemiklerde de diş çekimine bağlı ciddi düzensizlik vardı. Sinir uçlarını ağrıyı tekrar geri getirmesinler diye kestik. Hastanın ağrılarının üç gün içinde azalmasını bekliyoruz. Bir hafta içinde de normale dönmesini bekliyoruz. Hastanın hissizlik adaptasyonunun da 1-2 ay içinde geçeceğini öngörüyorum. Mimiklerde farklılaşma olmayacak" diye konuştu.
BU AMELİYAT YÜZDE 70-80 HASTADA BAŞARI SAĞLAR
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Akyüz ise hastaya daha önce trigeminal nevralji tanısı konulduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu hastalığın ilk tedavisi ilaç tedavisi. Bir süre sonra ilaç tedavisi ile tolore edilemeyince cerrahi prosedürü uygulanmak zorunda kalırsınız. Bunlardan en etkilisi, ağrının giderilmesi için sinirle damar arasındaki bası ilişkisini ortadan kaldırmak dediğimiz bu ameliyattır. Bu ameliyat yüzde 70-80 hastalarda başarı sağlar. Bu hastanın da sinir uçları cerrahi prosedürle kesildi. Artık bundan sonra bu bölgede herhangi bir hissi, ağrı dokunma yüzey altı hissi olmayacak."
Ağrılarının geçmesi için her tür operasyona razı olduğunu aktaran Sunay Öztürk ise "Acılarımdan kurtulmak istiyorum. Daha kötüye gitmek istemiyorum" dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.