banner113

7 mahalle yeni park ve sosyal donatı alanlarına kavuşuyor

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yapımı devam eden sosyal donatı alanları ve parklarda incelemelerde bulundu. Alanya’nın 7 mahallesinde yeni park ve sosyal alan çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Yücel, “Göreve geldiğimizden bu yana Alanya’nın yeşil alan sayısını 3 katına çıkardık. Yeni hedefimiz bunu da katlamak.” dedi.

7 mahalle yeni park ve sosyal donatı alanlarına kavuşuyor
01 Temmuz 2021 Perşembe 16:25

banner108
banner238
Pandemiye rağmen yatırımlarını katlayan Alanya Belediyesi, nüfusun yoğunlaştığı şehir merkezine ve mahallelere vatandaşlara nefes alacak yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, icracı müdürlüklerden sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karamut ve Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile birlikte kent genelinde devam eden park ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

YÖRÜK GÖÇÜ ELİKESİK KAVŞAĞINDA HAYAT BULACAK
Elikesik Kavşağı’nda yapımı devam eden çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarım projesini denetleyen Başkan Yücel, Yörük Kültürünün sembolleştirilerek kentin batı girişine yeni bir imaj kazandırıldığını belirtti.
15.700 METREKARELİK ALAN YENİDEN TASARLANDI
Atalarımızdan günümüze miras kalan, Yörük göçünden esinlenilerek tasarlanan ve uygulaması devam eden proje içerisinde sahra çölü, deve, eşek, köpek, insan heykelleri kullanılarak Yörük göçünü sembolize edildi. Ayrıca alanda hurma, palmiye, ılgın, akasya, cocos türü ağaç ve ağaççıkların yanı sıra kum alanda kaktüs türleri kullanılacak. Doğal göletin etrafında ise saz, sulak bitki türlerine yer verildi.
7 MAHALLEMİZE YENİ PARK VE SOSYAL DONATI ALANI KAZANDIRIYORUZ
Parklarda yapılan inceleme sonrası çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yücel, Kızılalan Mevkii’nde Macera Parkı, Elikesik Kavşağı’nda Yörük göçü temalı düzenleme, Payallar, Tepe ve Saray mahallelerinde park ve rekreasyon alanı yapımına başlandığını, Oba Mahallesi’nde ise Terapi Parkı ile birlikte bir de semt parkının ihale aşamasında olduğunu açıkladı.  Başkan Yücel, Alanya’nın toplam 7 farklı noktasına yeni park, sosyal donatı ve rekreasyon alanları kazandıracaklarını söyledi.
“7 PARKIMIZI KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”
“En kısa sürede çalışmaları sonuçlandırarak halkımızın hizmetine açacağız” diyen Başkan Yücel, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ve teknik ekiplerimizle çalışma alanında incelemeler yaptık. Projelerimizi yeni teknolojilerden faydalanarak, insanlarımızın günlük yaşamlarını nasıl kolaylaştırabiliriz, hayatlarına nasıl yeni aktiviteler katabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. Eksiklerimizi tamamlamak suretiyle bu 7 alanı söz verdiğimizden de kısa sürede açmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
“YEŞİL ALAN SAYIMIZI YÜZDE 300 ORANINDA ARTIRDIK”
Göreve geldikleri günden bu yana kent genelindeki yeşil alan sayısını artırmak adına çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Yücel, “Sosyal donatı, park ve rekreasyon alanlarını üç kat yani yüzde 300 artırdık. Biz hedeflerimizi hep yüzde 100 olarak belirliyorduk ama park ve bahçelerdeki başarımızı yüzde 300’e kadar çıkardık. Bu ivmeyi kaybetmeden Alanya’mızı hak ettiği değerlere ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha güzel, daha sağlıklı ve daha renkli sosyal donatı alanlarıyla buluşacağız” ifadelerini kullandı.
İŞTE YAPIMI DEVAM EDEN VE İHALE AŞAMASINDAKİ PARKLAR
1-   Kızılalan Mevkii’nde Macera Parkı
2-   Elikesik Kavşağı’nda Yörük göçü temalı çevre düzenlemesi
3-   Payallar, Tepe ve Saray mahallelerinde park ve rekreasyon alanı
4-   Oba Mahallesi’nde Terapi Parkı ve semt parkı

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.