banner113

Alanya'da bir ilk. Hastanın ağız içinden alınan doku idrar yoluna nakledildi!

banner106

Başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi  (ALKÜ ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir ilk daha. 

Alanya'da bir ilk. Hastanın ağız içinden alınan doku idrar yoluna nakledildi!
15 Aralık 2020 Salı 13:57

banner108
banner238
İDRAR YOLUNDAKİ DARLIK
İdrar yolunda darlık şikayeti olan 54 yaşındaki Muharrem Şengün’nün idrar yolundaki darlık yanak içinden alınan dokuyla tedavi edildi. Şengün, 4 kez idrar kanalında daralma rahatsızlığı nedeniyle operasyon olmasına rağmen şikayetlerinden kurtulamayınca Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar’a başvuruda bulundu. 
7 SANTİMLİK DARALMA
Yapılan tetkiler sonucunda Şengün’ün idrar yolunda 7 santimlik bir daralma tespit edildi. Hastanında onayı alınarak Alanya’da ilk kez gerçekleştirilen üretroplasti (üretra darlığı onarılması) ameliyatına karar verildi. Hastanın ağız mukozasından alınan parça idrar kanalındaki darlık olan bölgeye nakledildi.  
BAŞARILI AMELİYAT
Başarılı geçen operasyon sonrası Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan ve hekimi Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar hastayı servisinde ziyaret etti. Operasyon hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Uçar;  "Hastamız bize idrar yaparken zorlanma, kesik kesik idrar yapma, sık sık idrara çıkma, idrar akış hızında azalma şikayetleri ile başvuruda bulundu. 5 yıl önce protstat sonrasında 4 kez idrar kanalında daralma şikayeti üzerine ameliyat edilen Muharrem beyde; yapılan tetkikler sonucunda idrar yolunda 7 santimlik bir daralma saptadık. Hastanında onayını alarak ağzının içinden, yanak mukozasından aldığımız dokuyu idrar kanalına naklederek oluşan darlığı başarılı bir şekilde düzelttik. Hastamızın genel durumu iyi. Taburcu işlemlerini ameliyat sonrası birkaç gün içersinde geçekleştireceğiz"dedi.

TEDAVİ OLABİLECEKLER
Hizmet ağının günden güne arttığına dikkati çeken Rektör  Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan; “Hastanemiz ve üniversitemiz halkımızın sağlık sorunlarını şehrimizde çözmek, başka illere olan sevkleri önlemek adına çalışmalarını sürdürüyor. Her branşta, alanında yetkin üniversitemize ve Alanyamıza güç katacak hekimleri bünyemize katmaya devam ediyoruz. Bu şekilde tedavi bekleyen hastalarımız artık hastanemiz bünyesinde tedavi olabileceklerdir. Emeği geçen hekim arkadaşımıza başarılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
TEBRİK GELDİ
Alanya için büyük kazanç olduğunu belirten Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı: "Modern teşhis araçları ile doğru tanı ve tedavi metotları kullanarak zamanında, kaliteli, güvenilir sağlık hizmeti sunmak adına üniversitemizle yönetişimsel yapılanmalarımız devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım “dedi. 
TEŞEKKÜR ETTİ
Hasta Muharrem Şengün ise yıllardır çektiği çilenin son bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek sağlığına kavuşturan doktoruna ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.