banner113

Alanya'da iki öğrencide "Mu Varyantı" görüldü

banner106

Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi’nde bulunan öğrencilerde Mu varyantına rastlanıldı.

Alanya'da iki öğrencide "Mu Varyantı" görüldü
11 Eylül 2021 Cumartesi 17:20

banner108
banner238

Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi’nde 10’uncu sınıfta Resim Bölümü’nde eğitim gören 2 öğrencide ‘Mu varyantı’ tespit edildi. 2 öğrencinin sınıfında eğitim gören tüm öğrenciler ile öğretmenlerin karantinaya alındı.
MU VARYANTI NEDİR?
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, haftalık bilgilendirme mektubunda, corona virüsü salgınıyla ilgili yeni bilgileri ve verileri kamuoyu ile paylaştı. Dünya Sağlık Örgütü, “aşıya dayanıklı” hale getirilen mutasyona uğramış varyantın adının Mu olduğunu ve bilimsel olarak B.1.621 olarak adlandırıldığını da açıkladı.
AŞIYA DAYANIKLI OLABİLİR”
Dünya Sağlık Örgütü, “aşıya dayanıklı” hale getirilen mutasyona uğramış varyantın adının Mu olduğunu ve bilimsel olarak B.1.621 olarak adlandırıldığını da açıklamıştı. İlk olarak Kolombiya'da tespit edilen ve Güney Amerika ve Avrupa'da da kayıtlara geçen varyant ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü, “Bu varyantın geçirdiği mutasyonlar virüsün aşılara daha dayanıklı hale getirebilir. Fakat Beta varyantında da olduğu gibi bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekiyor” açıklamasını yapmıştı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.