banner113

Alanya da ilk aşılar vuruldu!

banner106

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında “Acil Kullanım Onayı” verilen  Corona  aşısı, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘nde sağlık çalışanlarına bugün itibariyle uygulanmaya başlandı.  

Alanya da ilk aşılar vuruldu!
14 Ocak 2021 Perşembe 21:17

banner108
banner238

Aşılama kapsamında 20 ayrı aşı odası oluşturuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan  Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı;  bin 200 adet aşının kendilerine ulaştığını belirterek hastane çatısı altında çalışan tüm personelin hızlı bir şekilde aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Lakadamyalı ” Son 1 yıldır özgürlüklerimiz, sağlığımız koronavirüsün yol açtığı riskler nedeniyle oldukça kısıtlanmıştı.  Aşı  bizim için çok önemliydi. Aşı bu hastalıkta mücadelede en önemli silahımızdı. Sayın Sağlık Bakanımız ve bilim kurulumuzun girişimiyle aşılama faaliyetleri tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de başlamıştır. 4 gün boyunca sağlık çalışanlarımıza aşı uygulaması devam edecektir. Öncelikle 2021 yılının tüm insanlığa sağlık  huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Halkımıza da kısa bir süre içerisinde  aşılamaya başlayacağız. Bununla ilgili takvim yine Sayın Sağlık Bakanımız tarafından ilan edilecektir. Bizler toplum aşılamasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Sağlıklı ve maskesiz günlerde buluşmayı  diliyorum” dedi.  
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Soğuk Zincir Sorumlu Hekimi Fatmanur Pepe de 28 gün arayla  2 doz aşılama planlamasını  yaptıklarını Sağlık personellerinden sonra toplumsal aşılamaya geçeceklerini belirtti.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.