banner113

Alanya da kan bağışı düştü!

banner106

Türkiye’de ve dünyada yaşanan felaketlere acil yardım sevkiyatı yapan, ihtiyaç anında yaralılara “kan” desteği veren Türk Kızılay’ı yaz mevsimi nedeniyle stok sıkıntısı yaşıyor. 

Alanya da kan bağışı düştü!
16 Eylül 2019 Pazartesi 11:51

banner108
banner238
Yurt genelinde olduğu gibi Alanya ve çevre ilçeler de de sık sık kan bağış çadırı ve mobil araç vasıtasıyla bağışçıların ayağına giden Kızılay Kan ekibinin tüm gayretine rağmen yaz sıcakları nedeniyle yeterli bağışçı bulunamıyor.
BAĞIŞÇI SAYISI DÜŞTÜ
Mola kavşağında açılan kan çadırında bağışçılarını bekleyen Kızılay'ın umudu, stoklar kritik seviyeye inmeden önce yaz sıcakların sona ermesiyle birlikte bağışçı sayısının yeniden istenilen seviyeye ulaşması. 
KAN BULMAK ZORLAŞTI
Kızılay’ın kan bağışı dışında topladığı bir başka bağış ise kök hücre. Alanyalı akademisyen Şebnem Köseoğlu için başlatılan “Kök Hücre” kampanyası için çadıra gidenlerden sadece 800 kişi bağışta bulunması bile toplumun bu konuda duyarsızlığını gözler önüne sermeye yetiyor. Sayının bu kadar düşük olması ise 312 bin nüfuslu Alanya’da çadıra gidenlerin bazılarının sadece “Bende buradayım” demek derdinde olduğunu gösteriyor. Köseoğlu Alanya Postası'na yaptığı açıklamasında da Kızılay'da yaşanan kan yetersizliğine dikkat çekti. Kan değerleri düştüğü için Kızılay'a başvurduklarını söyleyen Köseoğlu, "Değerlerim düştü, Kızılay'da kan bulamadım ve zorla çevremden buldum. Sık sık kan almam gerekiyor hastalığım nedeniyle. Ama Kızılay'da da kalmamıştı. İnsanların duyarsızlığına şaşırıyorum" dedi. 
'HAYAT OLSAK, CAN OLSAK KEŞKE'
Köseoğlu, "Kan nasıl verilir bununla mı uğraşmalı? Azıcık zaman ayırsak trombosit nedir, kök hücre nedir, kan nedir birbirimize anlatsak, hayat olsak, can olsak keşke. Artık ertelemeden konuyu bir araştırma ve harekete geçme zamanı olsun mu? Hadi o zaman Kızılay'a!
'UMUTLARI KIRMAYIN'
Bu ara sürekli Kızılay şöyle, Kızılay böyle lafları duyuyorum. Belki kurumla ilgili bir kaç kişi yüzünden ön yargıları var insanların. Ama bu bizim insanî duygularımızdan uzaklaşmanız için geçerli bir neden mi? Kök hücre ve kan bağışı bekleyen binlerce insanın umudunu kırmak için bir neden mi? Hiç tanımadığın birine kan ve kök hücre aracılığıyla yaşam hakkı verme fikri şahane değil mi?" dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.