banner113

Alanya'da kapanmanın meyvesini aldık

banner106

Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararı, Alanya'da etkisini göstermiş oldu. Alanya'nın vaka durumu 100 binde 131,38'den 66'ya geriledi

Alanya'da kapanmanın meyvesini aldık
17 Mayıs 2021 Pazartesi 09:21

banner108
banner238
VATANDAŞLARI UYARI: REHAVATE KAPILMAYIN
Alanya'da da sıkı tedbirler ve denetimler sonucu, 1-7 Mayıs arasında 100 binde 131,38 olan insidans hızı 4-10 Mayıs tarihinde 66'ya geriledi. İnsidans hızına göre yapılan hesaplama sonucu, ilçedeki vaka sayısı 220. Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, vatandaşları vaka sayılarındaki düşüşe aldanmamaları ve rahavete kapılmamaları konusunda uyardı. Tam kapanmanın sonuç verdiğine değinen Aldemir, "Eski günlere dönmek elimizde. Rehavete kapılmadan, kurallara ve tedbirlere uyarsak güzel günlerimiz yakın" dedi. 
MEYVESİNİ ALDIK
Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde göstermiş oldukları fedakârlıkların meyvesini kısıtlamalarla birlikte almaya başladığını belirten ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı vaka sayısında azalmalar yaşandığını açıkladı. Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, "COVID-19 salgınıyla mücadelede ön safta yer alan sağlık çalışanları, kısıtlamanın sürdüğü Ramazan Bayramı'nda da görevlerinin başında. Nitekim bunun meyvelerini kısıtlamaların sonucuyla birlikte almaya başladı.  Ancak bu durum vatandaşlarımızın rehavete kapılmasına neden olmasın. Maske-temizlik-sosyal mesafeye dikkat edelim. Unutmayın salgını hep birlikte yenebiliriz. Umarım bu bayram tüm güzelliklerin başlangıcı olur. Maskesiz ve sosyal mesafesiz güzel bayramlarımız olur. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarıma özellikle pandemi sürecinde göstermiş oldukları fedakârlık ve özveriden dolayı teşekkür ediyorum ”diye konuştu.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.