banner113

Alanya'da onkoloji ünitesinin ilk adımı atıldı 

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Kemoterapi, Talesemi  ve Aferez Üniteleri vatandaşların hizmetine açıldı.  

Alanya'da onkoloji ünitesinin ilk adımı atıldı 
02 Kasım 2020 Pazartesi 11:03

banner108
banner238

Projelerini tek tek hayata geçirmeye devam eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı;  Hematoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Volkan Karakuş’un bünyelerine katılmasıyla birlikte  Onkoloji Ünitesinin ilk ayağı olan  Kemoterapi, Talesemi  ve Aferez Ünitelerini hizmete açtıklarını duyurdu. Hematoloji Uzmanı ile sürekli istişare halinde bulunduklarını belirten Prof. Dr. Lakadamyalı yakında Radyoloji Onkoloji Uzmanında hastane bünyesinde hizmet vereceğini açıkladı.

“KÖK HÜCRE TEDAVİSİ İÇİN ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”
Hematoloji Uzmanı Karakuş ile birlikte yeni hizmete açılan birimleri gezenLakadamyalı bu hizmetten faydalanmaya başlayan  hastalar ile bir araya geldi. Dr. Öğr. Üyesi Volkan Karakuş ve Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı verilen yeni sağlık hizmeti hakkında hastaların görüş ve önerilerini dinledi. Karakuş yerli hastalarının yanı sıra yabancı hastaların da bu hizmetten faydalanmaya başladığını dile getirdi. Dr. Öğr. Üyesi Karakuş hastane bünyesinde yakında kök hücre tedavisine de başlayacaklarını bunun için Başhekim Lakadamyalı ile birlikte gerekli alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirtti.


Hastane bünyesinde verilen yeni hizmetler hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, “Bölgemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeni bölümlerin açılması için çalışmaktayız. 9 Eylül 2019 tarihinde göreve gelirken Alanya halkımıza bir takım sözler vermiş, projeler sunmuştuk. Bu çerçevede çalışmalarımıza öncelikle acil sağlık hizmetlerinin eksiksiz hale gelebilmesi için Kalp Merkezimizi ve Koroner Anjiyografi Ünitemizi aktif kullanıma sunduk. Yaklaşık 600 hastamız bu hizmetten faydalanarak, eski sağlığına kavuştu. Tüp Bebek Tedavi Merkezi’nin ilk ayağı olan İnfertilite (Aşılama) Ünitesi ve Androloji Laboratuvarını hastaların hizmetine açarak bebek sahibi olmak isteyen ailelere umut olduk. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi‘nden yapılan görevlendirmelerle birlikte yeni çalışmalar halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hematoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Volkan Karakuş’un bünyemize kazandırılmasıyla birlikte Onkoloji Merkezimizin kurulması  için ilk adımı atarak öncelikle kan hastalıklarından kaynaklanan kanserlerin tedavisi için yeni ünitelerimizi faaliyete geçirdik. Sağlık hizmetinin sunumunun genişletilmesi, çeşitlendirilmesi, ilerlemesi ve kalitenin artması yönündeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda  Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nin( AMETEM) hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz “dedi.  

KEMOTERAPİ’DEN KİMLER FAYDALANACAK?  
İlçemizde sağlık yatırımlarının hızla devam ettiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, ”Ünitenin açılmasıyla birlikte kan ayrıştırma işlemleri artık sağlık tesisimizde yapılıyor. Hematoloji biriminin hastane bünyesine kazandırılmasıyla birlikte Ayaktan Kemoterapi Hazırlık Ünitesi, Ayaktan Kemoterapi Birimi, Aferez ve Talesemi Üniteleri hastaların hizmetine girdi. Burada kan, lenf ve kemik iliği hastalıklarından kaynaklanan bir takım kanser hastalarımızın tedavilerine katkı sağlamaktayız.  Yine bölgemizde sık rastlanan Talesemi diye adlandırdığımız kan hastalıklarının da sık aralıklarla yapılan  kan transferlerini aynı birimimizin çatısı altında gerçekleştiriyoruz. Akdeniz bölgesine ait bir rahatsızlık olan şehrimizde de sıklıkla gördüğümüz orak hücreli anemi başta olmak üzere bu tür rahatsızlıkların tedavisini de Aferez Birimimizde yapılıyor. Bütün çabamız Alanya’mıza en üst seviyede,  herkesin eksiksiz ulaşabileceği nitelikli bir sağlık hizmeti sunmaktır. Bu sağlık hizmetlerinin ilçemize kazandırılmasında  öncülük eden başta Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge millet vekillerimize  teşekkür ederim. Sağlık Bakanlığımız her konuda bizleri sürekli desteklemektedir. Ortak kullanım olan hastanemizde Rektör Hocamız Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın da desteği ile hizmet ağımızı genişletmekte, nitelikli bir hale getirmekteyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.