banner113

Alanya Kızılay hizmet binasına istiyor

banner106

Türk Kızılay Alanya Şubesi, şube binası tahsisi için kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Türk Kızılay Alanya Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmede, şubenin yaptığı binlerce hayır faaliyetine ve el uzattığı on binlerce ihtiyaç sahibine karşılık, halen Alanya’ya ve Türk Kızılay’a yakışan bir hizmet binası bulunmadığı belirtildi. 

Alanya Kızılay hizmet binasına istiyor
08 Ekim 2021 Cuma 13:50

banner108
banner238


Eski hastane binasının yerinin ne olacağına dair tartışmaların gündemde olduğu bu günlerde; daha önce resmi yazı ile bu alanın Türk Kızılay Alanya Şubesine tahsisi istendiği hatırlatılarak, Alanya’ya daha çok insani ve tıbbi hizmetler sunabilmek için binanın sağlık ve sosyal işlerde kullanılmak üzere Kızılay’a verilmesi istendi. Alanya Kızılay’ın daha önceki alan tahsisi talebi ve tahsis edilecek alanda neler yapılacağına dair detaylı bilgiyi saygılarımızla bilgilerinize sunarız.
"ALANYA; Akdeniz’in incisi olan güzel ve eşsiz bir memlekettir. Türkiye’de tek olarak bir ilçede iki Üniversite, bir Eğitim Araştırma Hastanesi, bir Vakıf Üniversitesi Hastanesi, iki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, ilden ayrı ilçeye ait Havalimanı ve çok sayıda Özel Sağlık Kuruluşu gibi kurumların hepsini bir arada barındırmaktadır. Kışın 320 binin, yazın ise 1 milyonun üzerinde nüfusu ve büyük turistik, ekonomik çapı ile bir ilçenin ötesinde, il hatta büyükşehir potansiyeli taşımaktadır. Bu sebeple Alanya’nın çevre ilçelerle birleşerek büyükşehir olması yönünde çalışma ve planlamalar da bulunmaktadır.
TÜRK KIZILAY ise yüzlerce yıldır insanların yaralarını sarmaya, zor durumda olanlara yardım etmeye, yeryüzünde muhtaç olana çare olmaya çalışan ve tüm bunları karşılık beklemeksizin yapan bir kuruluştur. Osmanlı Devleti’nin en zor günlerinde Kızılay tüm cephelerde devletin yanında olmuş, Kurtuluş Savaşımızda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının her aşamasında Kızılay sessiz, isimsiz bir kahraman olarak çalışmış, çok büyük yararlılıklar sunmuştur. Günümüzde ise milletimizin büyüklüğünün ve yardım severliğinin göstergesi olarak Dünyanın en büyük insani yardım kuruluşlarından birisi haline gelmiştir. Türk Kızılay amaç olarak; “Proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak.” Şeklinde hedeflerini koymuştur.

TÜRK KIZILAY ALANYA ŞUBESİ OLARAK VİZYONUMUZ; 
Alanya’nın büyük potansiyelini harekete geçirerek, Türk Kızılayı’nın Dünyayı saran şemsiyesi altında;  “Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak.”tır. Bu amaç için Alanya’da yapılması gereken her türlü eğitim faaliyetini, yardım seferberliğini, kurumsal teşkilatlanmayı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, geniş bir katılım ile yerine getirmeyi hedefliyoruz. 
Kan Merkezi, Tıp Merkezi, Kök Hücre Bankası, Aşevi, Öğrenci Hizmet Birimleri, Sağlıklı Yaşam Merkezi (Obezite İle Mücadele, Psikolojik Destek, Diyetisyen Desteği, Bağımlığa Karşı Mücadele), Kızılay Butik, İlk Yardım Eğitim Merkezi, Konferans ve Kongre Merkezi (Afet gibi olağan dışı durumlarda acil yardım, müdahale eğitimleri vb) gibi bölgenin ihtiyaç duyduğu ve Türk Kızılay Genel Merkezinin uygun göreceği tüm birimleri ilçemize ve ülkemize hizmete sunmayı, hayırları kurumsal hale getirip sürdürülebilir halde yapmayı kendimize vizyon edindik. Alanya’da, bugüne kadar; İlk Yardım Eğitim Merkezimizi faaliyete açtık. Kadın Kollarını kurduk. Gençlik Kollarını kurduk. Geçici süreli Butik Hizmeti vererek çok sayıda ihtiyaç sahibini giydirdik. Geçici süreli sıcak yemek dağıtımı yaptık. Erzak, nakit para, ev eşyası başta olmak üzere her türlü insani yardımı yerinde ve sürekli yaptık. Üniversite dâhi…
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.