banner113

Alanya yeşilleniyor!

banner106

Sağlık Bakanlığı tarafından illerin her 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını gösteren son tablo açıklandı. 

Alanya yeşilleniyor!
12 Mayıs 2021 Çarşamba 09:41

banner108
banner238

Tabloya göre, Antalya’da bir önceki hafta olduğu gibi vaka sayılarındaki düşüş devam etti. Kentte 24-30 Nisan tarihleri arasında 200,37 olan 100 bin kişide PCR testi pozitif çıkan kişi sayısı 1-7 Mayıs arasında 131,38’e geriledi. Tam kapanma tedbirleri kapsamında Antalya’da vaka sayısının daha da düşmesi bekleniyor. Antalya'da yaşanan düşüş, Alanya'da da aynı seyirde ilerledi. 
VAKALARDA DÜŞÜŞ
Alanya'da vaka durumunda yaşanan düşüş, Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına yansıdı. Alanya'da 26 Nisan'da risk haritasındaki kırmızılığın yerini yeşil renk almaya başladı. Yüsek riskli olarak gösterilen Alanya'nın merkezi son duruma göre yer yer yüksek, orta riskli olarak gösterilirken, haritanın genelinde az risk hakim oldu. 
MAHMUTLAR HALA KIRMIZI
Öte yandan Alanya'nın büyük mahalleleri içerisinde yer alan ve yerleşik yabancıların yoğun olduğu Mahmutlar Mahallesi'nde 26 Nisan'daki çok riskli olan gösterge yine aynı kaldı. Avsallar, Konaklı, Hacımehmetli, Kestel, Kargıcak, Payallar Mahalleleri ise haritada az riskli olarak gösterildi. 
TAM KAPANMA ETKİSİ
Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir de, Alanya'daki vaka durumunda düşüşün başladığını söyledi. Tam kapanmanın faydalarının hissedilir derecede olduğunu ifade eden Aldemir, "Vakalardaki düşüş olumlu ilerliyor. Tam kapanmanın faydasını görüyoruz. Tedbirler sayesinde Alanyamızda koronavirüsün etkisi günden güne azalıyor. Aşılama konusunda da vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Aşı noktasında sıkıntımız yok" dedi. -Alkın BİRİCİK-Alanya Postası

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.