banner113

ALKÜ, 13 ODA VE 22 YATAKLA PALYATİF HASTALARINA KALİTELİ BİR SAĞLIK HİZMETİ SUNUYOR

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan,  Palyatif Ünitesi Sorumlu Hekimi  Anestezi Ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Süleyman Akay, Mert Tuna ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

ALKÜ, 13 ODA VE 22 YATAKLA PALYATİF HASTALARINA KALİTELİ BİR SAĞLIK HİZMETİ SUNUYOR
25 Eylül 2022 Pazar 18:09

banner108
banner238


Palyatif Bakım Ünitesinin çalışma prensibi, işleyiş prosedürü, eksikleri ve çözüm önerilerini dinledi. Doç. Dr. Karahan daha sonra Palyatif Bakım Ünitesi'nde tedavi görmekte olan hasta ve hasta yakınlarını tek tek dolaşarak onların beklentileri, sağlık durumları ve tedavi aşamaları hakkında bilgi aldı.  


13 oda, 22 yatak ve 2 özel oda ile hastalara hizmet verdiklerini açıklayan Uzm. Dr. Süleyman Akay, “Palyatif bakım, ciddi bir hastalıkla yaşamak durumunda olan hastalar için semptomların azaltılması, yaşam kalitesinin artırılması ve stresin minimuma indirilmesi gibi amaçlarla uygulanan özelleştirilmiş tıbbi bakımdır. Hem hasta hem de ailesi için oldukça önemli olan bu bakım, hastanın tedavilerine ilişkin tüm işlemler için ekstra bir destek katmanı oluşturularak tedavi sürecinin iyileştirilmesini sağlar. Palyatif bakım; doktorlar, hemşireler ve hastanın sağlık sorunları ile ilişkili olarak diğer sağlık profesyonellerinin de eklenmesi ile oluşturulan bir ekip tarafından gerçekleştirilir.

Bakım süreci genel olarak hastalığın ilerleyişine değil, hastanın ihtiyaçlarına uygun olarak planlanır ve hastanın tedavi sürecine uyumluluğunu artırır. Ciddi bir sağlık sorununa yönelik uzun dönem tedavi alacak olan her yaştan ve her hastalık evresindeki hasta, normal tedavi sürecine ek olarak palyatif bakım alabilir. Bizler hastalarımızın ve ailelerinin bu zorlu dönemlerde ağrılarını, acılarını en aza indirerek beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemleyerek hastaların gerekli bakımını sağlamaktayız. Başhekimimiz Doç. Dr. Karahan’ın direktifleriyle ihtiyaçlar doğrultusunda yapısal ve çalışma sistematiği açısından hastalarımıza konforlu alanlar oluşturmakta, tüm hastalarımızın gerekli bakımlarının yanında, hasta yakınlarımıza da psikolojik destek sağlamaktayız. Siz değerli ailelerimize hastalarımız taburcu olduktan sonra da yaşama devam ettirebilmesi için eğitimler vermekteyiz, 12 sağlık personelimiz ve 2 Anestezi Uzman hekimle birlikte hastanemiz bünyesinde 5 yıldır hizmet veriyoruz. Ben ve ekibim daima sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz “ diye konuştu.


Doç. Dr. Oğuz Karahan hasta ve hasta yakınlarının yanında olmaya devam edeceklerini, onları dinleyerek daha konforlu ve kaliteli bir hizmet sunacaklarını aktararak, Palyatif Bakım Ünitesinde Hizmet veren başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

banner109

Etiketler; #oğuz karahan
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.