banner113

ALKÜ'de 10 tonluk oksijen tankı kayıp! Soruşturma sürüyor!

banner106

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, hastanenin yapılma aşamasındayken TOKİ tarafından teslim edilen ve en uygun fiyatI dahi 40 bin dolar fiyat biçilen 10 tonluk oksijen tankının kayıplara karıştığı iddiaları gündeme geldi.

ALKÜ'de 10 tonluk oksijen tankı kayıp! Soruşturma sürüyor!
12 Mart 2021 Cuma 14:11

banner108
banner238
YASA DIŞI
Koronavirüs sürecinde kritik önem taşıyan, hastaların oksijen ihtiyacı için kullanılan tankın önce bakıma alındığı, akabinde hastane envanterine kaydedilmeden yasa dışı şekilde satıldığı ortaya çıktı.
CİMERE ŞİKAYET EDİLDİ
Herşey, duyarlı bir vatandaşın olayı CİMER’e şikayetiyle başladı. Kamunun zarara uğratılmasına göz yummak istemeyen vatandaşın yazdığı şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Hastanenin envanterinde bulunan on tonluk tanka birkaç defa bakım ve onarım yapıldı. Tank, eski hastaneye takılacağı gerekçesiyle söküldü. Daha sonra tank başhekimin talimatıyla hurdaya satılmış. Eski tankın hurda fiyatı 150-200 bin lira civarında. Yeni tankın fiyatı ise 50-60 bin dolar arası. Kamu malını satan, kişisel menfaat elde eden kişilerden şikayetçi olup bu konunun incelenerek kamu zararının ortadan kaldırılmasını talep ediyorum.”
SORUŞTURMA MEVCUT
Alanya Postası gazetesi muhabirlerininin ulaştığı Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ise bir açıklama yaparak tankın nasıl ve kim tarafından satıldığını bilmediğini söyledi. Lakadamyalı, “Benim bir bilgim yok. Hastanenin yapımı esnasında müteahhit tarafından bir tank verildiği söyleniyor. Zaten halihazırda devam edegelen de bir soruşturma mevcut. Ben bir buçuk yıldır burada görev yapıyorum. Olayın önemli bir kısmı benimle ilgili değil. Satış ile ilgili benim bir talimatım yok. Benim eski tankla ilgili de bir malumatım yok” dedi.
ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Koronavirüs sürecinde büyük önem taşıyan oksijen temini de yeni tankın gelmesiyle birlikte fahiş oranda arttı. Eskiden litresini 0.95 kuruşa temin edilen gaz, yeni tanktan litre başı 40 kuruş artarak, 1.39 liraya temin edilmeye başlandı.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.