banner113

ALKÜ'de otizm farkındalık etkinliği!

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nisan ayında “Otizm Farkındalık Ayı”  içerisinde otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına yönelik "Otizmin Farkına Var" etkinliği düzenledi.     

ALKÜ'de otizm farkındalık etkinliği!
01 Nisan 2022 Cuma 15:57

banner108
banner238


 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi, Çocuk Gelişim Uzmanları ile hastane yönetiminin iş birliğinde hastane önünde stant açıldı. Farkındalık amacıyla açılan stantta hastaneye başvuran ebeveynlere ve tüm bireylere otizm konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak adına erken evrede tespit ve tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çocuk Ergen Psikiyatristi Tayfun Kara, “Otizmin, erken dönemde fark edilmesi ve tanı koyulması çok önemlidir.   Erken tanı konulduğunda tedavisi mümkün olan otizmde; okul öncesi çağlarda ailenin farkındalığı,  ilk değerlendiren hekimlerin farkındalığı çocukların klinik olarak iyileşmesini etkileyen en önemli faktördür.  Bu nedenle ön değerlendirme için çocuk gelişim uzmanına, Otizm tarama ölçekleri için aile hekimlerinize başvuru yapabilirsiniz. Aile hekimlerimiz riskli gördükleri vakaları bizlere yönlendirmektedirler. Profesyonel bir görüşe ihtiyaç olan otizm için doğrudan bizlere de randevu alarak başvurabilirsiniz.  “diye konuştu.  
AİLELER OTİZME DİKKAT!   
Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kara, 6 yaşından sonra otizm tanısı konulanların düzelme şansının çok düşük olduğunu ifade ederek ailelerin dikkat etmesi gereken hususlara değindi. Tayfun Kara:” Çocuğunuzun sanki duymuyor gibi davranması, adıyla seslenince bakmaması, etrafındaki insanlara ilgi göstermemesi, göz teması kurmaması, ona bakıldığında veya karşısındaki ona güldüğünde karşılık vermemesi, ilgisini, sevincini paylaşmaması, diğer çocuklarla ilgilenmemesi ve oynamaması, 16 aylık olduğunda tek kelimeleri anlamlı olarak söyleyememesi, dil alanında becerilerinde gecikmeler,   takıntılı ve tekrarlayıcı davranışlarının olması( el ve kanat çırpma, kendi  etrafında dönme )  gibi durumları sıralayabiliriz. Bizler birim olarak   “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca ilçemizde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve farkındalığı arttırarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor, bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ” dedi.   
Etkinlik hakkında açıklama yapan Başhekim Vekili Alper Öztürk ise; “Bu tür güzel çalışmalar, hem tıbben hem de sosyal sorumluluk faaliyeti olarak Eğitim ve Araştırma hastanesi etiketine yakışan bir uygulamadır. Hocalarımıza ve Çocuk gelişimi uzmanlarımıza başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum. Hastane olarak halkımızı sağlık alanında bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerimiz devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.