banner113

ALKÜ'den Alanya'daki vatandaşlara önemli uyarı!

banner106

Alaaddin Keykubat Üniversitesi  (ALKÜ)  Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım çalışanları tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede vatandaşlara ‘rehavete kapılmayın’ uyarısında bulundu.

ALKÜ'den Alanya'daki vatandaşlara önemli uyarı!
24 Mart 2021 Çarşamba 10:56

banner108
banner238

Hastaların sağlığına kavuşması için gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan Yoğun Bakım Servisi’de görevli sağlık çalışanları 1 yıldır koranavirüs ile mücadelede en ön safta yer alıyor. Salgının şiddetinin artmasıyla birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı ve Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu, Sağlık Bakanlığının koronavirüs risk haritasında Antalya bölgesinin ‘yüksek riskli iller' arasında yer almasıyla birlikte vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu; “Yoğun Bakım hekimleri ve sağlık çalışanları olarak bizler burada sayısız başarılara imza attık. Yoğun Bakım çalışanları hastaların tekrardan hayata tutunması için insanüstü çaba harcıyor. Gece gündüz demeden pandemiyle mücadele eden sağlıkçılar, en büyük risk grubunda bulunuyor ve bazıları 6 aydır ailesini görmeden koronavirüs ile mücadelede en ön saflarda yer alıyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef gün geçtikçe mutant virüsler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Mutant virüsle enfekte olduğu tespit edilen kişiler daha sıkı izolasyon kurallarına uymalıdır” dedi.
  “MASKE –MESAFE- HİJYEN KURALLARINA UYALIM”  
Maske - hijyen-sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulunan Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu, “Mutant virüs çok az miktarda virüsle bile hastalık bulaştırabilmektedir. Covid-19 salgınını birlikte yenebilmek için lütfen kurallara uyalım. Ölümle yaşam arasında ince bir çizgide hastalarını tekrardan hayata döndürmeye çalışan ekibime teşekkür ederim.” diyerek sözlerini noktaladı.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.