banner113

ALKÜ hastanesinde şok...

banner106

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde daha önce arızalar nedeniyle kapatılan ameliyathaneler dün de steril bohça eksiği nedeniyle kapatıldı. Hastanede randevulu ameliyatlar ertelendi, yaklaşık 3 saat ameliyat yapılamadı

ALKÜ hastanesinde şok...
14 Haziran 2019 Cuma 06:43

banner108
banner238


Hastanede herkesi şaşırtan ve şok yaratan durum sabah erken saatlerde uzmanların ameliyathaneye gelmesiyle ortaya çıktı. Normal şartlarda her gün akşam, bir sonraki gün yapılacak ameliyatlarda kullanılacak steril bohçaların hazırlanarak ameliyathane görevlisine teslim ediliyordu. 

Dün sabah ameliyathaneye giden doktor ve yardımcı personel steril bohçaların olmadığını gördü. Durumun hastane yönetimine iletilmesiyle birlikte tüm personel durumdan haberdar edildi ve ameliyathanelerin ikinci bir emre kadar durdurulduğu, ameliyathaneye hasta alınmayacağı bildirildi. Sadece sezaryen olacak kadın doğum hastaları ile acil vakaların ameliyathaneye alınması istendi. Ameliyathaneye alınan bir çok hasta ise ameliyat yapılamayacağı bildirilerek servislere çıkartıldı. 

ALKÜ Eğitim Araştırması Hastanesi böylece büyük bir skandala daha imza atmış oldu. Hastane ameliyathanesinin olmazsa olmazı steril bohçalar için ayrı ve özel bir ekip çalışıyor olmasına rağmen bu kişilerin görevini yapmaması bir çok hastayı mağdur durumda bıraktı. Bu tür olayların sıklıkla yaşanması ise Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki yönetim zafiyetini bir kez daha ortaya koydu. Hastaların bir gece önceden psikolojik ve bedensel olarak ameliyata hazırlık yaptığını söyleyen hasta yakınları ‘Birileri işini yapmadı diye hastalar mağdur oldu’ dediler. Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bu sorun nedeniyle 3 saat süreyle daha önceden ameliyat randevusu verilen hiçbir hastaya hizmet verilemedi. Yaklaşık 3 saat, yani ikinci bir emre kadar ameliyathaneler kapatıldı.
(Alanya Postası)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.