banner113

ALKÜ'lü Tıp fakülteleri kan bağışı yaptı

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kızılay Kulübü ve Türk Kızılayı işbirliğinde 07-08 Mart 2018 tarihleri arasında "Kan Bağışı Kampanyası" düzenlendi.

ALKÜ'lü Tıp fakülteleri kan bağışı yaptı
07 Mart 2018 Çarşamba 15:25

banner108
banner238
Kan bağışı kampanyasının açılışında ise ALKÜ Tıp Fakültesi öğrencileri kan vererek örnek bir davranış sergilediler. ALKÜ Kızılay Kulübü Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Enes Sözen, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karademir ile ALKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Günal’ın koordinatörlüğünde Tıp Fakültesi öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen kampanyaya ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı ve ALKÜ İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın,ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gülsün Yıldırım, Antalya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Erkan Kayaile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
BİR ÇOK CANIN
ALKÜ Kestel kampüsünde değişik noktalarda kurulan Kızılay çadırında kan verecek olan öğrenci ve öğretim görevlilerini teşvik etmek amacıyla kampanyaya katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı organizasyonun çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Birçok canın hayatını kurtarmaya vesile olacak bu ulvi göreve herkesi davet ediyorum” dedi. 

KAN, HERKESİN HER ZAMAN İHTİYACI
“Kan, Herkesin her zaman ihtiyacı! Düzenli kan bağışı yapalım, zor anlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım. Yardımsever olmak kanımızda var!” sloganıyla sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen kampanyaya ALKÜ’lüöğrenciler ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi.Sosyal sorumluluk alanında gönüllü kan bağışının önemi ve farkındalığının oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanyanın önemine vurgu yapan ALKÜ Kızılay Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Enes Sözen, toplanan kanların birçok insana umut ışığı olacağını vurgulayarak, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. 
KAN ÜRETİLEMEYEN BİR DOKU
Sözen, “ Kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır.Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor ne yazık ki. Yapılan araştırmalara göre, yaklaşık 80 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusumuzun %1’i kadar olduğunu gösteriyor.Hâlbukikan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkileyen bir şeydir” dedi. Yoğun ilgiyle karşılanan kampanya iki gün devam edecek.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.