banner113

ALKÜ'nün laboratuvarında yenilik!

banner106

ALKÜ'nün laboratuvarında yenilik!
02 Ekim 2020 Cuma 12:58

banner108
banner238

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı hastane içerisinde modernize çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı koronavirüsün neden olduğu bulaşıcı hastalık olan COVID-19 ile birlikte laboratuvar alanımızı genişletme kararı aldık” dedi.

Enfeksiyon hastalıklarda kilit öneme sahip olan mikrobiyoloji laboratuvarında yeni düzenlemelere gittiklerini açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı:” Hastanemizin alanlarını daha etkin kullanabilmek, çalışanlarımıza daha ferah bir ortam sağlamak adına birçok alanda yeni düzenlemelere ve genişletme çalışmalarına gittik. Bu çalışmalarımızın ilkini pandemi süresince kendilerine çok iş düşen, COVID-19 hastalığının tedavi ve takibinde bizlere ışık tutarak gereken önlemlerin alınmasında önemli rol üstlenen laboratuvar hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın çalışma alanlarında gerçekleştirdik. Yeni dizayn ile birlikte güçlü laboratuvar alt yapısına sahip hastanemizin mikrobiyoloji alanını 110 m2 daha genişleterek 260 m2 ye çıkartıldı. Böylelikle toplam laboratuvar alanımız 560 m2 oldu. Burada hem klasik hem de hızlı mikrobiyolojik analiz yöntemleri ile halkımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz.

Mikrobiyoloji, mikroorganizma adı verilen, birçoğu ancak mikroskopta görülebilen küçük canlıları inceleyen bir bilim dalıdır. Burada enfeksiyon hastalıklara neden olan mikroorganizmaların hasta ile olan ilişkileri, ortaya çıkan değişimler, tedavi ya da alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde incelenmektedir. Alanında uzman kişilerin olduğu ve hastanemizin omurgası olan mikrobiyoloji laboratuvarımızda ilk değişimimizi gerçekleştirdik. Sağlık tesisimizde yenilikçi çalışmalarımız devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.