banner113

ALKÜ'nün sağlık öğrencileri prosedüre takıldı

banner106

ALKÜ TIP Fakültesi öğrencilerinin 'bize aşı yapılmıyor' eleştirisine sebep olan uygulamanın YÖK’ün aldığı bir karardan kaynaklandığı öğrenildi.

ALKÜ'nün sağlık öğrencileri prosedüre takıldı
10 Şubat 2021 Çarşamba 09:54

banner108
banner238

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde isteğe bağlı, daha önce grip ve benzeri aşı yaptırmayan personelin ilk aşıları ile bazı özel sağlık kuruluşu çalışanlarının aşısı yapılırken ALKÜ Tıp Fakültesinde uygulamalı derse katılan 4’ncü sınıfta eğitim gören 58 öğrencinin kendilerine aşı yapılmamasını yönelik eleştiride bulunmuştu. Ancak eleştiriye neden olan uygulamanın ne ALKÜ Tıp Fakültesi nede Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kaynaklanmadığı belirlendi. 
SİSTEM ONAY VERMEDİ
YÖK’ün üniversitelere gönderdiği yazıda Tıp fakültelerinin sadece 5 ve 6'ncı sınıf öğrencilerine aşı yapılmasına gerektiğine vurgu yapılırken, bu talimata istinaden sistemin ALKÜ Tıp’ta eğitim gören 4’ncü sınıf öğrencilerine onay vermedi. Diğer üniversitelerde 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri uygulamalı eğitime katılarak aşıdan faydalandı. Ancak Alanya’da 4’ncü sınıfın üzerinde öğrencisi olmadığı için uygulamalı derse bu öğrenciler yüz yüze eğitimi tercih ettiğinden dolayı katıldı. 
PROSEDÜRE TAKILDILAR
YÖK genelgesi göre aşı sistemine girilemeyen öğrenciler prosedüre takılarak aşılanmayınca olayın hastane ve üniversitenin yönetimsel kararı gibi algılanmıştı bu duruma açıklık getiren ALKÜ Başhekimi Prof Dr Hüseyin Lakadamyalı, tıp fakültesi veya hastaneden kaynaklanmayan bir uygulama sebebiyle aşısı yapılamayan öğrencilerin aşı sistemine dahil edilmesi için gerekli resmi temasları yaptıklarını söyledi. 
BAŞVURU YAPILDI
Lakadamyalı, "Sağlık Bakanlığına hastane olarak uygulamalı eğitime katılan 4'ncü sınıf öğrencileri ile Sağlık Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören 180 öğrenci ve eğitimci için aşı sistemine dahil edilmelerine yönelik başvurumuzu yaptık. Onay verildiği andan itibaren hem 4'ncü sınıf öğrencileri hem Sağlık MYO öğrencilerinin aşısını yapacağız. Ayrıca aşının başladığı gün çeşitli nedenlerden dolayı aşısı yapılmayan ancak aşı takvimini geçirdiği için normal aşı takvimine göre son sıraya düşen sağlık personelinin öncelikli aşı listesine alınması için girişimlerimizi yaptık" dedi. Hastanede çalışmasına rağmen grip aşısı, ameliyat gibi tedaviler sebebiyle belirlenen aşı takvimi içinde Covid-19 aşısı olamayan sağlık personeli normal prosedürde aşı takvimin en sonuna taşınıyor. Hastane yönetimi bu uygulamanın da ortadan kaldırılarak aşı sırası geçen sağlık personelinin öncelikli aşı olması gerekenler listesine dahil edilmesi için başvuruda bulundu. (Alanya Postası)
 

banner109

Etiketler; #alkü
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.