banner113

ALKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR ERDOĞAN'DAN "MAYMUN ÇİCEĞİ" İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ AÇIKLADI. ÖZELLİKLE TURİZM SEKTÖRÜNÜ UYARDI!

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Kolu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Erdoğan, maymun çiçeğinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) üzere çarçabuk bulaşmadığını bildirdi.

ALKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR ERDOĞAN'DAN "MAYMUN ÇİCEĞİ" İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ AÇIKLADI. ÖZELLİKLE TURİZM SEKTÖRÜNÜ UYARDI!
02 Haziran 2022 Perşembe 15:11

banner108
banner238

Erdoğan, bu yıl dünya genelinde belirtilen 1365 maymun çiçeği olayının 69’unda vefat yaşandığını kaydetti. Erdoğan "Maymun Çiceği virüsü, Kovid-19’dan farklı. Daha ağır ve uzun periyodik temasla bulaşıyor. Konuşurken ağızdan çıkan damlacıklarla yahut hastalığı geçirmiş kişilerin bedenindeki lezyonlarla temas halinde hastalık bulaşabiliyor. Fakat mutasyon riskinin de az olması nedeniyle koronavirüsler üzere dünya genelinde bir salgın yapması beklenmiyor” 
OTELLERDE ÇALIŞANLAR
Erdoğan, "Özellikle hizmet dalında çalışanlar hastalığa karşı daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Otellerde kalan turistlerin çarşaflarını, yataklarını ve onlarla temas riski olan şahıslarla etkileşimde olanlar hijyen kurallarına azami şekilde muhakkakki uymalıdırlar. En ufak şikayetlerinde de sağlık kuruluşlarına başvursunlar. Maymun çiçeği virüsü olan hasta bireylerle teması olan bireylere 21 günlük izolasyonu öneriyoruz. Çiçek aşısı maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 oranında muhafaza sağlıyor" dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.