banner113

ALKÜ'ye yerli solunum cihazı

banner106

Sağlık Bakanlığı, ilk yerli  solunum cihazı olan  'Biyovent Yoğun Bakım Tipi  Ventilatör (solunum ) cihazından  5  adedini  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim  ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. 

ALKÜ'ye yerli solunum cihazı
14 Temmuz 2020 Salı 15:23

banner108
banner238

Yoğun bakım ünitesinde çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimden sonra solunum cihazlarının 3'ü genel yoğun bakım, 1'i koroner yoğun bakım, 1 tanesi de covid yoğun bakıma gönderilerek kurulumlarına başlandı. Hastane yoğun bakım ünitesindeki cihazlarla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, solunum yetmezliği yaşayan hastalar için ventilatör cihazlarının önemine değinerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Prof. Dr.Lakadamyalı: ”Sağlık Bakanlığı'mız  tarafından hastanemize gönderilen 5 adet ventilatör cihazı için önce sağlık çalışanlarımıza eğitim verdik ardından yeni teknoloji cihazılarımızın kurulumlarını gerçekleştirdik. 'Önce sağlık ' düşüncesiyle yola çıkarak yapmış olduğumuz  çalışmalarda solunum cihazları yoğun bakım ünitelerimizin yükünü hafifletecektir. Ventilatör yani  solunum cihazları, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes 
alan bir hastaya nefes vermek için tasarlanmış bir makinedir.   

KOAH, zatürre hastaları, akciğer yetmezliği, kalp yetmezliği olan hastalarımız, beyin kanaması ve ağır travma geçiren hastalarımızın tedavi aşamalarında solunum cihazlarımız ile onları takip etmekteyiz. Bu hizmetin, şehrimize ve 
hastanemize kazandırılmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'ya, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik Hanıma ve İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ünal Hülür'e teşekkür ederim. Bu cihazların önemini tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte bir kez daha iyi anladık.” diye konuştu.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.