banner113

Antalya'da etler ne kadar güvenli, nelere dikkat etmeliyiz..

banner106

TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Antalya'da şarbon hastalığı olmadığını belirterek, vatandaşların kasaptan alacağı etleri gönül rahatlığıyla tüketebileceğini söyledi.

Antalya'da etler ne kadar güvenli, nelere dikkat etmeliyiz..
05 Eylül 2018 Çarşamba 12:06

banner108
banner238
Türkiye'nin gündemine oturan şarbon hastalığı tehdidi, kasapları harekete geçirdi. Osman Yardımcı, vatandaşların korkuya kapılmamasını isteyerek kasaplarda satılan etlerin pırıl pırıl temiz etler olduğunu anlattı. Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinin güvenli olduğunu anlatan Yardımcı, vatandaşların damgasız ve mühürsüz et almamaları gerektiğini hatırlattı.
ÜÇ ŞEKİLDE İNSANA GEÇİYOR
Şarbon hastalığının üç şekilde insana geçtiğini belirten Yardımcı, "Hastalık deri yoluyla, solunum yoluyla ve sindirim sistemi yoluyla insana geçiyor. Hasta bir hayvana dokunan bir kişinin üzerinde açık yara varsa oradan geçebilir, hasta hayvan ile aynı ortamda solunum yaparsa ve hasta bir hayvanın etini bilinçsiz tüketirse sindirim sistemi yoluyla mikrobu alabilir. Fakat Türkiye'deki mezbahalarda kesilen hayvanlar kontrol altında kesilir. Veterinerler her kesilen hayvanı kontrol eder. Eğer kesilen hayvan hastaysa veya insan sağlığını etkileyecek başka bir şeye rastlanırsa çıkışına izin verilmez. Türkiye'deki kasaplar mezbaha çıkışlı etleri satar. Bu nedenle güvenlidir" dedi.
TÜM KASAPLARA KEFİLİZ
"Mezbahada kesilen hayvandan korkmayın" diyen Yardımcı, "Yol kenarlarında kaçak kesilen hayvanlardan uzak durun. Devlet kaçak kesimlere göz açtırtmamalı. Bizim denetimlerimiz sıklaştı daha da sıklaşacak. Antalyalıların korkmasını gerektirecek bir şey söz konusu değil. Bizim bölgemizde yok. Türkiye'nin tüm kasaplarına kefiliz" diye konuştu.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.