banner113

Antalya valisi: Önümüzdeki süreç çok önemli!

banner106

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Toplantısı’na video konferans sistemi ile katıldı.

Antalya valisi: Önümüzdeki süreç çok önemli!
30 Eylül 2020 Çarşamba 14:37

banner108
banner238
Pandemi döneminin Antalya ekonomisine etkileri, sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri ve ATSO Meclis Üyeleri katıldı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin toplantının açılış konuşmasında pandemiyle mücadele, Pandeminin sektördeki etkileri, online eğitimlerin devamlılığı, yaşanan sorunlar ve kardeş ülke Azerbaycan’ın haklı mücadelesine vurgu yaptı. Toplantı da Vali Ersin Yazıcı bir konuşma yaptı.

Salgınla Mücadelede Önümüzdeki Süreç Çok Önemli...
Konuşmasında, şehre geleli üç ay gibi kısa bir zaman olmasına rağmen pandemi koşullarında şehri tanımaya şehrin her noktasına dokunmaya çalıştığını belirten Vali Yazıcı, “Yaşanan pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Antalya’mızda da sıkı tedbirler almamızı gerektiriyor. Vaka sayılarında ağustos ayının ikinci yarısından itibaren birçok şehirde olduğu gibi Antalya’mızda da yükselişler gördük. Şükürler olsun alınan tedbirlerle son 15 günde bu yükseliş durdu. Rakamlarımız tekrar aşağı yönlü eğilim gösteriyor. Sonbaharla birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği sürece giriyoruz. Pandemi tehdidiyle birlikte önümüzdeki bu süreci çok daha iyi yönetmemiz, çok daha tedbirli davranmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Kendimiz, Şehrimiz, Ülkemiz İçin Önce Sağlık...
Önce sağlık mottosunu göz önünde bulundurarak, çalışmalarını bu kapsamda yürüttüklerini ileten Vali Yazıcı, “Pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüm sektörlerin ekonomik açıdan bu süreçten olumsuz etkilendiklerinin farkındayız. Bu süreç sonuçları itibariyle hepimizi canımızla sağlımızla, ekonomimizle zora sokmakta. Alacağımız tedbirlerle vereceğimiz mücadeleyi rehavete kapılmadan yönetmemiz gerekiyor.  Öncelikle sizin gibi iş hayatında olan, işi gereği toplumla öncelikli temas halinde bulunan esnaflarımızın, tüccarlarımızın, iş adamlarımızın bu konuda daha hassas davranması gerekiyor. Bunu hem kendiniz hem de Antalyamız için yapmanız gerekiyor. Koşullar Mart – Mayıs arasında olduğu gibi olumsuz şekilde seyrederse toplum sağlığı için yeni kısıtlamalar yeni yaptırımlar ülkenin gündemine gelebilir. Biz bunu arzu etmiyoruz. Yaz aylarında çok sayıda devletin kurumları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere “Maske – Mesafe – Hijyen” konusunda çeşitli uyarılar yaptılar ama yine de rakamlar yükselince yeni tedbirler alınmaya başlandı. Turizmde, almamız gereken tedbirleri birinci sırada tutarak sağlık ve güvenlik tedbirlerinin ikisini bir arada yönetmeye çalıştık. Bu dönemde turizmde bazı alanlarda kısıtlamalar ve denetimler rahatsız edici bulunmasına rağmen bu süreci iyi yönettik. Bunu yaparken de birçok sektörle birçok kişi ve kurumla işbirliği yaparak, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlığımızın öncülüğünde yönetmeye gayret ettik. Ülkemiz iyisiyle kötüsüyle, olumlu olumsuz her şeyiyle bizim. Koronavirüs ile birlikte derinleşen birtakım ekonomik problemlerimiz olabilir. Ben ülkeme olan inancımı ve ümidimi asla kaybetmedim. Zorluk varsa bunu aşacak kişiler de burada. Bazı konularda karamsar tablolar olabilir, fakat bizi kimse kurtarmayacak. Bu zor günlerin çözümü de bizde. Bu şehri hep beraber zor günlerden çıkaracağız. Hem kendiniz hem bu şehir hem de bu millet için çok çalışmaya devam edeceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. Birbirimize moral vermemiz gerektiğinde o morali vereceğiz. Bütün dünya zor bir süreçten geçiyor, devletimiz için bu süreç daha bir zorlu. Suriye’de yaşananlar, PKK terörü, Fetö terörü… Bizi asla durduramayacak yıldıramayacaklar. Çok çalışacağız, en iyisini en güzelini yapıp üreteceğiz ve yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Şehrin Dinamikleriyle İletişim İçinde Olacağız...
Günümüzde artık modern yönetim anlayışının uygulanması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Dünya değişiyor devir değişiyor. Dolayısıyla eskide kalmış yönetim biçimiyle şehri yönetmeyi düşünmüyorum. Şehrin dinamikleriyle etkileşim kurarak şehri yönetmeyi düşünüyorum. Bunu daha önce görev yaptığım Balıkesir ve Rize’de de yapmaya çalıştım. Başta sizin gibi şehrin ekonomisine büyük destek olan iş insanlarıyla, Sivil Toplum kuruluşlarıyla, Siyasi kuruluşlarla, halkın seçtiği temsilcilerle beraber şehri en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız. Kendi düşüncem bu tür kuruluşlar şehrin röntgenini en iyi çeken kuruluşlardır. Bir mahalledeki bakkalın o mahallenin bütün hareketliliğini, zorda olan ve keyfi yerinde olanı en iyi bilen kişi olduğunu biliyorum. Bu tür esnaflarımızla iletişim halinde olmamak günümüz yöneticisi için dezavantaj. Şehrin dinamiklerinin ne dediğini önemsiyorum. Ben Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’yla, Alanya’daki ticaret odamızı ziyaret ettim. Esnaf odalarımızla bir araya geldim. Ticaret odalarıyla bir araya gelmeye çalışıyorum. İki buçuk milyonluk bir şehrin sesine, esnaf kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri’yle kulak verdiğimi, onlara ulaşabildiğimi düşünmekteyim. “ ifadelerini kullandı.

Eğitim Birinci Önceliğimiz...
Meslek hayatı boyunca eğitim konuları ve maddi zorluk yaşayan kişilerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Vali Yazıcı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet. Bu büyük devlet fakr-u zaruret içerisinde olan vatandaşlarına şefkat ve merhamet elini her zaman uzatmıştır. Bunun da birinci derecedeki sorumlusu biziz. Kaymakamlıklarımız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile farklı kurum ve kuruluşlarla, zaman zaman belediyelerimizle vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Eğitim her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Eğer biz insanlarımızı iyi yetiştiremezsek, iyi donatamazsak ne yaparsak yapalım bir anlam ifade etmeyecektir. Esas olan okuyan araştıran soran sorgulayan üreten farklı bakış açıları oluşturabilen ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak beyinler yetiştirmektir.  Ben kendi adıma bir Anadolu çocuğu olarak, zor şartlardan gelip devletin bu makamında görev yaptığım her yerde, başta kitap okuma alışkanlığı olmak üzere eğitim çağındaki ilkokuldan üniversiteye kadar olan kesimle daima ilgilenmeye gayret ettim. Antalya’da da buna gayret edeceğim. Her yerde olduğu gibi burada da eğitim önceliğimiz olacak. Sizlerden özellikle meslek liselerimizdeki öğrencilerimize mesleki bilgilerinizi, tecrübelerinizi aktararak örnek olmanızı, mesleğe ilgi duymalarını sağlayacak farkındalıklar oluşturmanızı istiyorum. Eğitime vereceğiniz manevi destekler eğitim alanında fark yaratacaktır. ”dedi.

Azerbaycan Candır...
Azerbaycan’ın Ermenistan ile yaşadığı sorunlara da değinen Vali Yazıcı, “Ermenistan’ın Kardeş ülke Azerbaycan topraklarına yaptığı hain saldırıları ve işgalci zihniyetini şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan Can’dır. ”dedi.

Üretimin ve Turizmin Merkezi Güzide Şehrimiz...
Yerli tohumun önemini vurgulayan Vali Yazıcı, “20-30 sene önce ülkede üretilen tarım ürünlerinin çoğunun tohumu başka yerdendi. Geçen gün bir tohum firmasını gezdim. Gurur duydum. Tarım devletindeyiz ama 20 - 30 yıl önce fide ve tohumun neredeyse tamamı dışarıdan geliyordu. Şimdi ise %60-65 ‘ini kendimiz üretiyoruz. İnşallah %100’ünü de kendimiz üreteceğimiz günler gelecek. Türkiye bunların hepsini yapabilir. Başka alanlarda da birçok yapabileceğimiz şeyler var. Bizi baskıladıklarında biz kendi gücümüzle küllerimizden doğarak daha güçlü hale geliyoruz. Antalya da bu konuda lider olacak bir şehirdir. Bunun gereklerini yapacak Türkiye’nin en nadide illerinden, daha doğrusu Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri. Böyle bir şehre vali olmaktan mutluyum. İnşallah şehirin insanlarını da mutlu ederim.” İfadelerini kullandı.

Toplantının sonunda bütün katılımcılara ve Antalyalılara sağlıklı günler, bol kazançlı işler dileyen Vali Yazıcı, Maske – Mesafe – Hijyen kurallarına uyulmasına dikkat çekti.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.