banner113

Antalya ve ilçelerinde doğum kayıtları mercek altında

banner106

İstanbul’da ortaya çıkan ‘hamile çocuk’ skandalı sonrası harekete geçen Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, özel ve devlet hastanelerinde tutulan doğum kayıtlarını mercek altına aldı.

Antalya ve ilçelerinde doğum kayıtları mercek altında
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:38

banner108
banner238
İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 115 hamile çocukla ilgili kayıtların polise bildirilmemesiyle ilgili skandal tartışılmaya devam ederken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2016 yılında 15 yaş altı 3, 15-17 yaş aralığında ise 194 çocuğun doğum yaptığı Antalya’da hastaneler mercek altına alındı.
YENİDEN İNCELENİYOR
Sağlık Bakanlığı’nın talimatı üzerine harekete geçildiğini kaydeden Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, özel ve devlet hastanelerinde düzenli olarak doğum kaydı yapıldığını ancak İstanbul’da gündeme gelen olaydan sonra Sağlık Bakanlığı talimatıyla kayıtların yeniden incelemeye alındığını söyledi.
BAKANLIĞA BİLDİRİLECEK
Çalışma kapsamında özel ve kamu hastanelerinde gerçekleşen doğumlara ilişkin listeler Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personellerce incelemeye alındı. Kayıtlarla ilgili herhangi bir yetersizlik görülmesi halinde konu Sağlık Bakanlığı’na bildirilecek. Bakanlığın yetersizliklerle ilgili soruşturma açma yetkisi bulunuyor.
‘BASKI OLMAMALI’
Hastanelerde mutlaka denetim yapılması gerektiğinin altını çizen Antalya Tabip Odası Başkanı Adnan İş, şöyle dedi: “Kamu kurumlarının hazırladığı resmi kayıtlara bakıldığında olayın ne kadar vahim olduğunu görebiliyoruz. Tabi sadece kayıt incelemek bu işi çözmez. Bu olayları ortaya çıkaran sağlık personellerinin de baskı altında kalmaması gerekiyor.”

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.