banner113

Antalya ve ilçelerinde yeni korona kararları!

banner106

ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun yeni kararlarına göre marketlerde içeriye alınacak müşteri, alan büyüklüğünün yüzde 10'ununu geçemeyecek ve müşteriler arasında en az bir metre mesafe olacak. Otobüslerde yolcu sayısı, kapasitesinin en fazla yüzde 50'si olabilecek

Antalya ve ilçelerinde yeni korona kararları!
25 Mart 2020 Çarşamba 11:30

banner108
banner238

Avukat, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerde 65 yaş üstü kronik hastalığı olmayanlar sokağa çıkma yasağı kapsamının dışında tutulacak.

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nın 'Covid-19'la Mücadele Kapsamında Alınan Önlemler' konulu genelgesi çerçevesinde salgın korunmak ve salgının yayılmasını engellemek için ek önlemler aldı. Kurulun 5 maddelik yeni kararlarında marketlerde müşteriler arasında en az bir metre mesafe ve marketin alan büyüklüğüne göre en fazla yüzde 10'u kadar müşteri alınması, otobüslerde en fazla yüzde 50 oranında yolcu kabulü ve sokağa çıkma yasağı istinasının uygulanacağı 65 yaş üstü vatandaşları kapsıyor.

MARKETLERDE SIKI ÖNLEM

Kurul'un yeni kararının birinci maddesine göre, il genelinde tüm marketler 09.00- 21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısının müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak. Örneğin, marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise, aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olabilecek. Tüm marketlerin, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asacakları afişlerle duyuracak. Market içerisinde belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler marketlerce alınacak. Market içerisinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak. Market görevlileri aynı zamanda içeriye girmek için dışarıda bekleyen müşterilere aralarında en az bir metre mesafe olacak şekilde beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak ve market girişinde görülecek şekilde afişler asılacak.

OTOBÜSLERDE YÜZDE 50 SINIRI

Kurul, tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarının (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil), araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin en fazla yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebileceğine karar verdi. Araç içindeki yolcuların oturma şekli mümkün olduğunca yan yana olanlarda bir koltuk boş, arka sıradakiler öndekinin çaprazı ve aynı sırada olanlarda biri koridor, diğeri cam kenarı gibi, yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.

AVUKAT VE MUHASEBECİLERE 65 YAŞ İSTİNASI

İçişleri Bakanlığı'nın, '65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın zaruri haller dışında sokağa çıkmalarının yasaklanması ve istisnalar' ile ilgili de bir karar alındı. Meslek kuruluşlarından gelen görüş talepleri üzerine yapılan değerlendirmede; yürüttükleri hizmet ve görevlerin niteliği ve sürekliliği nedeniyle avukatlar ile serbest muhasebeci ve mali müşavirler (kanser hastaları ve organ nakli olanlar hariç) sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulacak.

CEZALAR 3542 TL VE HAPİS CEZASI

Kurul yeni kararlarıyla ilgili de takip ve denetimlerin genel kolluk ve belediye zabıta teşkilatlarıyla birlikte yapılmasına karar verdi. Alınan kararlara uyulmaması halinde her ihlalde ayrı olmak üzere toplam 3 bin 542 TL para cezası ve iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile işyerlerine kapatma ve ruhsat iptali cezaları uygulanacağı da açıklandı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.