banner113

Astım görülme sıklığı giderek artıyor

banner106

Dünyada önemli bir sağlık sorunu olan astım hastalığı ülkemizde de giderek artıyor. 

Astım görülme sıklığı giderek artıyor
07 Mayıs 2019 Salı 15:42

banner108
banner238

Her 10 kişiden birinde görülen astım hastalığı çocukları da etkilemekte ve çocuklarda  kronik rahatsızlıkların en başında yer almaktadır. Astım ve diğer alerjik hastalıkların giderek artması nedeniyle farkındalığı arttırmak ve bu rahatsızlığa dikkati çekmek, vatandaşları astım hastalığı konusunda bilgilendirmek adına  her yıl mayıs ayının ilk Salı günü “Dünya Astım Günü” olarak kutlanmaktadır.
 Bu kapsamda Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Gamze Çalış; astım hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu. 
Astım nasıl bir hastalıktır ve belirtileri nelerdir?
Astım toplumumuzda sık görülen bir hava yolu hastalığıdır. Özellikle bahar aylarının gelmesiyle birlikte polenlerin uçuşması hastalarda geceleri sabaha doğru artan ve gün boyu devam eden 
hırıltı, öksürük, balgam ve  nefes darlığı gibi şikayetleri de beraberinde getirmektedir. Hastaların öykülerini araştırdığımız zaman genellikle genetik olduğunu görürüz. Hastanın anne, baba veya kardeşlerinde,  çocuklarında alerjik rinit ile astım semptomlarına rastlamaktayız. 
 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.