banner113

Bakan Ersoy: Koronayla tatile konfor geldi!

banner106

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı canlı yayında sertifika, iç pazar talebi, yurt dışı uçuşların başlaması ve havalimanlarında kurulacak test merkezleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy: Koronayla tatile konfor geldi!
24 Haziran 2020 Çarşamba 14:25

banner108
banner238
’Eski tas eski hamam durumu yok artık’’
Sertifika sisteminin tıkır tıkır işlediğini ve geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da ağırladıkları bazı ülkelerin büyükelçilerinin ‘’bunu siz çok iyi yapıyorsunuz, bu konuda bize de destek olur musunuz?’’ dediğini söyleyen Ersoy, sertifika sisteminde gizli misafirlerin gelip otelleri denetlediğini ve rapor tuttuğunu belirtti. ‘’Eski tas eski hamam durumu artık yok. Bundan kaçış yok.’’ diyen Ersoy, sertifikanın şeffaf bir sistem olduğunu ve misafirlerin denetim raporlarına ulaşabildiğini belirtti. Ersoy ayrıca, Bakanlık olarak da sertifikalı tesislerin satılmasını teşvik ettiklerini kaydetti.
Almanya’nın kararı ‘ekonomik endişe’
Almanya’nın Türkiye’yi riskli ülkeler kategorisine eklenmesinin ekonomik endişelerden kaynaklandığını ileri süren Mehmet Nuri Ersoy, konunun ekonomik virüse döndüğünü söyledi.
Antalya, İstanbul, İzmir ve Dalaman havalimanlarına 1 Temmuz, diğer turistik havalimanlarına ise 15 Temmuz’a kadar test merkezi kurulacağını açıklayan Ersoy, ateşi 37.8 ve üzeri olan yolcuların hastanelere sevk edilceğini ve söz konusu testlerin ücretsiz olacağını da söyledi.
Otellerin içinde izolasyon katlarının ya da bölümlerinin olacağını yineleyen Mehmet Nuri Ersoy, tedavi sürecindeki ekstra konaklamalar için misafirden para alınmayacağını açıkladı.
Sertifikaya 727 otel başvurdu
Güvenli Turizm Sertifikasına başvuran otel sayısının an itibariyle 727 olduğunu söyleyen Ersoy, bu sertifika sistemini korona salgınından sonra da devam ettireceklerini ifade etti. Bu işin maliyetlerinin olduğunu söyleyen Ersoy, ‘nitelikli’ turist almak için bunların yapılması gerektiğini söyledi.
‘’Koronavirüsle beraber tatile konfor da geldi’’
Otellerin kapasitelerini fiziki mesafeye göre ayarladığını söyleyen Ersoy, ‘’Eskiden şezlongda fısıldasanız yan taraftaki duyardı. Şimdi şezlonglar arasında 3-4 metre mesafe var. Bu nedenle aslında koronavirüsle beraber tatile bir konfor da geldi. Normalde üstüne yüzde 50 para ödeyip alacağınız servisi şu anda aynı paraya satın alıyorsunuz. Sadece açık büfedeki sunum şekli değişti. Eskiden kendiniz alıyordunuz yemekleri büfeden, şimdi bir görevli dağıtıyor. Bunu ilk deneyenler de oldukça memnun.’’ dedi.
‘’Almanya’da yaşayan Türklerin önünde engel kalmadı’’
Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye gelmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığını söyleyen Ersoy, ‘’Türkiye’de son 48 içinde bir test yaptırmışsanız ve sonucunuz negatifse karantinaya tabi tutulmadan Almanya’ya girebileceksiniz. Biz bu testleri sınır kapılarında havalimanlarında yapmaya başladık. Bu testlerin 15 eurluk bir ücreti var.’’ açıklamasında bulundu.
Ersoy, temmuz ve ağustos aylarında otellerdeki doluluk oranının ne olacağına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:
Rezervasyonlar geçen yılın yüzde 50’sini geçti
‘’Biz piyasadaki rezervasyon akışını takip ediyoruz. İleriye dönük rezervasyonların, geçen senki seviyenin yüzde 50’sini geçtiğini gödük. Çok hızlı, ‘V’ şeklinde bir toparlama var. Biz hedef olarak şu kadar turist şu kadar doluluk sağlansın demiyoruz. Amacımız otellerin yüzde 50’sini açabilmek. O zaman bu senenin şatlarında iyi bir sonuç almış oluruz. Otellerde yüzde 100 doluluk olmaz. Zaten fiziki mesafe buna izin vermez, o kadar talep de olmaz. İç pazarda temmuzda ciddi bir turizm hareketi olacak.’’
Başta ilk 20 olmak üzere, Türk Hava Yolları'nın uçtuğu 120 ülkeyle uçuşların başlatılması için görüştüklerini belirten Mehmet Nuri Ersoy, bazı ülkelerle ilgili çalışmaları ‘taciz’ boyutunda yürüttüklerini söyledi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.