banner113

Başhekim'den yüzme önerisi

banner106

Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş "Duruş Bozukluğu" konulu konferans verdi. 

Başhekim'den yüzme önerisi
25 Ekim 2018 Perşembe 13:30

banner108
banner238
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, farkındalık yaratmak ve bilinçli bir kitle oluşumuna katkı sağlamak adına düzenlediği eğitimlerine devam ediyor. 

Bu kapsamda Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan “Duruş Bozukluğu” konusunu ele aldı. Sağlık çalışanları ve halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansa Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve  Ak Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş  de katıldı. Prof. Dr. Taşbaş düzenlediği eğitimde duruş bozukluklarının teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha da arttığına dikkati çekerek; ebeveynleri bu konuda uyardı. 

Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş: "Hayatımızda spor hep yer almalıdır. Duruş bozukluğunu yaptığımız sporla yenebiliriz. Çocukluk döneminde yanlış alışkanlıklar omurga üzerinde çeşitli eğriliklere neden olabilmektedir. Tablet ve cep telefonuna bakarken göz hizasında bakmalıyız. Kambur durmadan çocuklarımızın teknolojiyle ilgilenmesi gerekmekte, ağır sırt çantaları ve yükün tek kola verilmesi, uygun olmayan sıralar ise ileride duruş bozukluklarına neden olmaktadır. Burada siz  ebeveynlere çok iş düşmektedir. Çocuklarımızın en iyi doktoru yine annelerimizdir. Unutmayın ki çocuklarınızın bu alışkanlıkları  kazanması sizlerin elindedir. 

“Duruş bozukluğundan korunmanın en iyi yolu yüzmeden geçmektedir.”

Alanya’mızın en güzel nimetlerinden biri deniz ve havuzlarımızdır. Biz anne karnından itibaren yüzmekteyiz. Yani iç güdüsel olarak yüzmeyi bilmekteyiz. Alanya’mızın bu güzel nimetlerinden faydalanın ve çokça yüzün. Belediyemizin bizlere sağladığı kapalı yüzme  spor salonu yer almaktadır. Bundan çocuklarınız da sizler de lütfen faydalanın. Çünkü duruş bozukluğunun en iyi ilacı yüzmekten geçmektedir." diye konuştu. 
Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, toplumda farkındalık yaratmak adına düzenledikleri bu eğitimlerin devam edeceğini açıkladı. 
Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu  ise oldukça verimli bir konferans olduğunu belirterek;  katkılarından dolayı Prof. Dr. Taşbaş’a teşekkür etti. Mustafa Toklu: ”Hastanemizin duyarlılık göstererek halkımızı hastalıklar konusunda bilinçlendirmesi örnek bir davranıştır. Farkındalık oluşturmak, hastalıkların erken teşhisine katkı sağlamak adına verilen bu eğitimleri bizler de desteklemekteyiz. Halkımızın yararına olacak her şeyin arkasındayız" dedi.




 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.