banner113

Başhekim koronavirüs salgınına karşı Alanya'yı uyardı!

banner106

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Kurban Bayramı'nda koronavirüs salgınına karşı vatandaşları uyardı. 

Başhekim koronavirüs salgınına karşı Alanya'yı uyardı!
27 Temmuz 2020 Pazartesi 15:56

banner108
banner238

Kurban Bayramı koronavirüs salgını  nedeniyle biraz buruk kutlanacak. Sağlığımızın önemini bir kez daha iyi anladığımız bu günlerde dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı, "Sağlıkla ilgili temel unsurlara asgari özeni göstermemiz gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen konusunda duyarlılığımızı lütfen devam ettirelim. Kurban kesim alanlarında gereksiz kalabalıklardan,  bayramlaşmalarımızda sosyal mesafeyi etkileyebilecek her türlü  unsurdan uzak durmaya çalışmalıyız. Bayram namazlarımızı sosyal mesafemizi koruduğumuz mesafelerde kılmalıyız. Yine geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da hijyen koşullarına mutlaka dikkat etmeliyiz" diye konuştu.
SEVDİKLERİMİZ İÇİN BAYRAMLAŞMAYI TELEFONLARDAN YAPALIM! 
Bayramlaşmanın telefonla yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, "Biliyoruz ki bayramlar  insanların bir araya geldiği, kutlama yaptığı, birlikte yemek yedikleri tarihlerden biridir. Bu bayram bu alışkanlıklarımıza biraz daha dikkat etmeliyiz.  Toplu bayramlaşmalar, tokalaşmalar, sarılmalardan ve kalabalıklardan mutlaka  uzak durmamız gerekecek. Bil hassa 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızla lütfen telefon yoluyla bayramlaşalım. Onların sağlığını tehlikeye atmayın. Dünya verileriyle uyumlu olarak ülkemizde de 65 yaş üstü  bu sağlık sorunundan koronaviürsten daha çok etkilendiği  görülmektedir. Bu yüzden büyüklerimizi hep birlikte büyüklerimizi koruyalım" ifadesini kullandı.
KURBAN KESİMİNİ KASAPLARA BIRAKALIM! 
Bayramda kurban kesimi nedeniyle yaralanmalara dikkati çeken Prof. Dr. Lakadamyalı, "Bu bayramın diğer bir özelliği kurban kesmemiz vesilesiyle kesici ve delici aletlerle olan ilişkimizdir. Lütfen kurban kesim  faaliyetini bu konunun uzmanı olan kasaplara bırakalım. Gereksiz yere Kurban Bayramı’nda yaralanmanın önüne geçelim. Kurban bayramınızı  yaralanmalar nedeniyle acil servislerde geçirmeyin. Sözlerine yer vererek uyarıda bulundu. 
SAĞLIKLA DOLU BİR BAYRAMINIZ OLSUN
Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, "Kurban Bayramı'nın tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Herkese iyi bayramlar" diyerek sözlerini noktaladı.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.