banner113

Başhekim Lakadamyalı müjdelemişti: Artık Antalya'ya gitmeye gerek yok!

banner106

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, kanser hastalarına servisin hizmete açıldığını 2020 yılında müjdelemişti.

Başhekim Lakadamyalı müjdelemişti: Artık Antalya'ya gitmeye gerek yok!
25 Haziran 2021 Cuma 09:39

banner108
banner238

Kanser hastalarının çoğu kemoterapi tedavisini alabilmek için Antalya’ya gitmek zorunda kalıyordu ve bu da hem tedavinin ardından oluşan semptomlar hem de hastaların kalacak yer temini gibi konularda sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Medikal Onkoloji Kliniği’nin hizmete açılmasıyla birlikte toplam 900 seans kemoterapi hizmeti verildi. Aynı zamanda Alanya’ya tatile gelen kanser hastaları da ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki bu hizmetten faydalanabiliyor. 
MERKEZ İÇİN HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Öte yandan Onkoloji Merkezi'nin kurulabilmesi için de tüm adımlar atılmaya devam ediyor. Onkoloji Merkezi için gerekli cihazların talebi Sağlık Bakanlığı'na iletilirken, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan 30 dönümlük arazide merkez için tahsis edildi.

‘TATİLE GELEN HASTALARIMIZ DA TEDAVİ ALABİLİYOR’
Konuyla ilgili Alanya Postası’na özel açıklamalarda bulunan Başhekim Lakadamyalı, “ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Onkoloji Servisi 7 yataklı olarak hizmet veriyor. Şu an için takipli hasta sayımız yaklaşık olarak 80 civarında. Alanya’mız turizm bölgesi olduğu için bazı hastalarımız da dışarıdan geliyor. Örneğin hastamız tatil için Alanya’ya geliyor. Tedavisine buradan devam ediyor. Bu şekilde de hasta sayımız 100’e çıkmaktadır. Alanya’nın lokasyonu itibariyle hasta sayımız değişmektedir. Tatile gelen hastalarımızın da böyle bir şansı var. Hasta sayımız seanslı olduğu için, bazı hastalarımız 2 ayda bir, bazıları da 3 ayda bir alıyor. Biz bu hastaların her girişini 1 hasta olarak alıyoruz. Dolayısıyla bu zamana kadar tedaviyi seans olarak söylemek gerekirse protokole bağlı olarak 900 seans kemoterapi kullanıldı” dedi. 

‘İLAÇLAR HASTANE TARAFINDAN KARŞILANIYOR’
Kemoterapi ilaçları kapsamında hastaların herhangi bir ücret ödemediğini hatırlatan Başhekim Lakadamyalı, “Sağlık Bakanlığı genelgesi gereği kemoterapi ilaçları hastaneler karşılıyor. Hastanemiz ilacı alıyor. Temin edilen yer Antalya’da olabiliyor. Hastalara dışarıdan ilaç aldırmıyoruz. Ama tabii ki bazı süreçlerde ilaç olmayabiliyor. Çünkü her ilacın elimizde bulunduramıyoruz. İlaçlar çok yüksek fiyatlı ve saklama koşullarına özenle dikkat edilmesi gerekiyor. Buna benzer bir sürü neden var. Diyelim ki hastanın rutin olarak çok fazla kullanılan bir kemoterapi ilacı değilse öncelikle ilacın temini sağlanıyor. O da yaklaşık bir hafta gibi bir sürede, hastanın tedavisine herhangi bir olumsuzluk oluşturmayacak süre içerisinde ilaçları temin etmiş oluyoruz” şeklinde konuştu. 

YENİ TEŞHİS KONMUŞ BİR HASTA BU YOLU İZLEMELİ 
Alanya’da yeni teşhis konmuş bir kanser hastasının tedaviye ulaşabilmesi için yapacakları hakkında da bilgi veren Lakadamyalı, “Alanya’da yeni teşhis konmuş bir kanser hastası, Antalya’ya gitmeden Alanya üzerinden tedavisine devam edebiliyor. Onkoloji birimine sevk edilmiş hastanın tahlil tetkikleri için gereken bazı cihazlar maalesef  bizde henüz yok. Pandemi nedeniyle onkoloji merkezinin çalışmaları yavaşladı. Bu sürecin ardından cihazlarımızı da temin edeceğiz. Kanserin nerede olduğu ya da kanserin bir yere sıçrayıp sıçramadığı gibi teşhisler Antalya’da konuluyor. Ancak ALKÜ’ye gelen hastalarımız tedavisi planlandıktan sonra ayakta kemoterapi bölümüne geliyor. Biz bu sırada hastalarımıza bazı eğitimler veriyoruz. Tedavinin nasıl işleyeceği, tedavi sırasında nelerle karşılaşılabileceği gibi konularda hastalarımızı bilgilendiriyoruz. Bu süreçte hijyen kurallarının önemini kendilerine anlatıyoruz. Kemoterapi devam etmezse hastalık ne durumda ilerler şeklinde hastalarımıza bilgiler veriliyor. Daha sonra hastalarımızın ilacına başlıyoruz” diye konuştu. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.