banner113

Başkan Yücel: Vaka sayıları düştü. Gidişatı koruyalım!

banner106

Alanya Belediyesi aylık olağan meclis toplantılarının Haziran ayı oturumu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Meclisin açılış konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel: Vaka sayıları düştü. Gidişatı koruyalım!
01 Haziran 2021 Salı 17:33

banner108
banner238
BAŞKAN YÜCEL: “ÖDÜL ALAN 5 BELEDİYEDEN BİRİSİ OLDUK”
5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlayan Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından koordine edilen 2021 yılı “Mavi Bayrakta En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülü’ne layık görüldüğünü belirtti. Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi, tüm Türkiye’de ödül alan 5 belediyeden biri olmayı başarmıştır. Bu gurur Alanya’mızındır, tüm Alanyalılarındır” dedi.
“BU ÖDÜL UZUN SOLUKLU ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİDİR”
Başkan Yücel; “Kuşkusuz bilinçli bir toplum olmadan, çevre koruma olmaz. Sürdürülebilir turizm ancak çevrenin korunmasıyla olabilir. Biz bu vizyonla salgın döneminde de büyük bir özveriyle çevre konusunda çalışmaya devam ettik. Bu ödül çalışmalarımızın meyvesidir. Bundan sonra da ‘Yeşil Kent Alanya’ vizyonumuza yakışır farkındalıkla doğanın ve çevrenin korunması için kalıcı çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE EN ÇOK BİSİKLET YOLU YAPAN BELEDİYELERDEN BİRİYİZ”
“Turizm kenti Alanya’mızı dünya standartlarında bir kente dönüştürmek için göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bisiklet yolları projemizi aralıksız sürdürüyoruz” diyen Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin Türkiye genelinde ve Antalya özelinde en çok bisiklet yolu yapan belediyeler arasında olduğunu söyledi. Başkan Yücel, “Göreve geldiğimizden bu yana bisiklet yolları yaptık yeni bisiklet yolları için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
BAŞKAN YÜCEL’DEN BİSİKLET ETKİNLİĞİNE DAVET
Çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanmayı özendirmek amacıyla 3 Haziran Perşembe Dünya Bisiklet Günü’nde saat 17.00’de Kestel-Mahmutlar-Kargıcak bisiklet yolu etabında Şehit Murat Güney Parkı’ndan başlayarak bisiklet sürme etkinliği gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Yücel, tüm meclis üyelerini ve Alanya halkını bisikletleriyle birlikte etkinliğe davet etti.
“KURAKLIK ÇAĞIMIZIN SORUNU OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’ne de değinen Başkan Yücel, Alanya halkından bu konuda dikkatli davranmaları yönünde ricada bulundu. Kuraklaşmaya karşın topyekûn mücadele etmeliyiz” diyen Başkan Yücel, “Yeşili ve ormanlarımızı korumak, yeşil alanlarımızı arttırmak, denizlerimizi ve doğal su kaynaklarımızı kirletmemek, ev ve işyerlerimizde kullandığımız suyu tasarruflu kullanmak hepimizin bir vatandaşlık görevidir” dedi.
“ALANYA’DA VAKA SAYILARI DÜŞTÜ GİDİŞATI KORUMALIYIZ”
COVID-19 pandemisinden doğan kısıtlamaları ve yeni alınan normalleşme kararlarını değerlendiren Başkan Yücel, “Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıklarımızca açıklanan normalleşme kararlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Alanya’mızda vakalarımız çok düştü, belediyemizde de hiç hastalığa yakalanan personelimiz kalmadı. Şu an hepimize çok büyük görev düşüyor” dedi.

“ESNAFIMIZIN SESİ OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ”
Hastalığın yoğun olduğu kapanma dönemlerine geri dönmemek için hem vatandaşların hem de esnafların kurallara özenle uymaları gerektiğini belirten Başkan Yücel, “Esnaflarımızın çalışma saatleriyle ilgili serzenişlerini, şikâyetlerini duyuyoruz, biliyoruz. İş yerlerinin akşam saat 24.00’e kadar açık olması yönünde talepleri var. Bu konuda alınan kararlar her ne kadar belediyemizin elinde olmasa da bizler onların seslerini ilgili makamlara ulaştırabilmek adına üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalışacağız” dedi.
“GAZİ ATATÜRK TÜRK MİLLETİNİN ORTAK PAYDASIDIR DİL UZATILAMAZ”
Son dönemde çeşitli mecralarda modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakarete varan söylemler hakkında konuşan Başkan Yücel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan hakaret dolu ifadeleri nefretle kınıyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin de bugün grup toplantısında söylemiş olduğu, ‘Dilinizi susturun, Atatürk’ten elinizi çekin’ tepkisini takdirle destekliyorum. Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizin simgesidir. Atatürk milli birliğimizin ortak paydasıdır” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI
Başkan Yücel, 20 Haziran Babalar Günü’nü de, “Bize hayatı öğreten, her daim desteğiyle yanımızda olan, emekleri, çalışkanlıkları ve dürüstlükleri ile bizlere bir çınar gibi kol kanat geren tüm babalarımızın gününü içtenlikle kutluyor, sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum” söyleriyle kutladı.
LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARI TEMENNİSİ
6 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Başkan Yücel, çalışmalarının ve emeklerinin karşılıklarını alabildikleri bir sınav olması temennisinde bulundu.


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.