banner113

Bu ameliyat Alanya'da ilk defa yapıldı. Hemde İran asıllı doktor gerçekleştirdi

banner106

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alanya’da ilk kez Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (kapalı tüp mide operasyonu) yöntemiyle  mide  küçültme operasyonu gerçekleştirdi. 

Bu ameliyat Alanya'da ilk defa yapıldı. Hemde İran asıllı doktor gerçekleştirdi
26 Haziran 2018 Salı 11:09

banner108
banner238

İlçede yaşayan ve 103 kilo olan Havva Uysal çocukluğundan beri fazla kilolarından rahatsızlığı dolayısıyla ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite ve Genel Cerrahi İran asıllı Uzm. Dr. Mani Habibi’ye başvuruda bulundu. Uysal, obezite cerrahisi hakkında bilgilendirildikten sonra  ön uyum diyetine alındı. Operasyon öncesinde 4 kilo vermesi sağlanan Havva Uysal’ın ameliyat işlemlerine bir an önce  başlandı. 
2 SAAT SÜRDÜ
2 saat süren başarılı operasyonun ardından hasta servise yatırıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Habibi, çağımızın hastalığı olan  obeziteye karşı savaşta biz de varız diyerek "Hastam Hava Uysal’ın kilosu 103, vücut indeksi ise 40’ın üzerindeydi. Operasyon öncesi uyum diyetine  alarak ekibimle birlikte gerekli tetkikleri yaptık ve ameliyata hazır hale getirdik. Havva hanım’ın midesini, Laparoskopik Sleeve Gastrektomi yöntemiyle tüp haline getirerek yüzde 80’lik kısmını dışarıya aldık. Böylelikle hastanın açlık hissini de ortadan kaldırmış olduk. 99 kilo ile ameliyata aldığımız hastamız  5. günün sonunda 94 kiloya düştü.
Obezite ameliyatıyla Tıp 2 diyabet hastalığı kontrol altına alındı. 

İLAÇLARDAN KURTULMUŞ OLDU
6 yıldır  diyabet hastası olan Havva Uysal mide küçültme ameliyatıyla birlikte diyabet ilaçlarından da  kurtulmuş oldu. Hastamız şu anda diyabet  ilaçlarını kullanmıyor. Bu operasyonla birlikte diyabet tedavisini de gerçekleştirdik. Uysal’ın hedef kilosunu 70’in altı olarak belirledik. 1.5 yılın sonunda hastamız  hedeflediğimiz kilosuna ulaşmış olacaktır. Bundan sonra ekibimle birlikte  hastanemizde mide küçültme ameliyatlarını yapmaya devam edeceğiz” dedi.  
ÇOK İYİYİM
Havva Uysal "Doktorumun bana verdiği güven sayesinde hem kilolarımdan hem de Tıp 2 diyabet (şeker) hastalığımdan kurtuldum diyerek teşekkür  etti.

TEŞEKKÜR EDERİM
Uysal; "2 çocuk annesiyim. İki evladımı da sezaryenle dünyaya getirdim. Mide küçültme ameliyatım sezaryen ameliyatımdan çok daha  kolaydı. İyileşme süremde çok çabuk oldu. Tetkiklerimi ve tahlillerimi çok büyük bir titizlikle yapan bana bu güveni verip her aşamada yanımda  olan doktoruma çok teşekkür ediyorum. Doktorum sayesinde hem kilolarımdan hem de şeker hastalığımdan kurtuldum. Bana bebek gibi bakan güler yüzlü hastane personeline, vermiş oldukları sağlık hizmetinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.  
BAŞHEKİMDEN KUTLAMA
Hastane  Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş; “Hekim arkadaşım Mani Habibi’yi ve ekibini canı gönülden tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. Bu başarı ileri de yapacağımız daha nice başarılı operasyonların ise teminatıdır" dedi.

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.