banner113

Çenesi kırılan turiste ALKÜ'den ameliyat desteği

banner106

Trafik kazası sonucunda çenesinin çeşitli yerlerinde kırık tespit edilen Belarus’lu turist için ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Alanya Anadolu Hastanesine ameliyat için destek verdi.

Çenesi kırılan turiste ALKÜ'den ameliyat desteği
15 Ağustos 2019 Perşembe 10:20

banner108
banner238


Alanya’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir trafik kazası sonucu, çoklu travma sebebiyle Özel Alanya Anadolu Hastanesine yatırılan Belarus uyruklu 24 yaşındaki S. I.’nın çene kırıklarının tedavisi için Alanya Anadolu Hastanesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nden, ortak bir operasyon gerçekleştirmek ve hastayı sağlığına kavuşturmak için ALKÜ’den talepte bulundu. Gelen talebi geri çevirmeyen ALKÜ Diş Hekimliği Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gülsün Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Halis Ali Çolpak, Rektörlük ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden özel izinle görevlendirildi. Özel Alanya Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hasan Peksel, ameliyat ekibini organize etmesi sonucu hasta çene kırığı tedavisi için ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyona Özel Anadolu Hastanesi KBB uzmanı Operatör Dr. Kemal Ercengiz de eşlik etti.
ORTAK OPERASYONLA
Hastanın başka bir ildeki hastanelere gönderilmesine gerek kalmaksızın tedavisinin Alanya’da yapıldığını vurgulayan ALKÜ Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Gülsün Yıldırım, “Başarılı bir ortak operasyon süreci geçirdik. Hastamızın sağlığı ise git gide iyiye gidiyor. Hastanın sağlığına en kısa sürede kavuşacağına inanıyoruz. Özellikle ilçemizin turistik bir yer olması sebebiyle yaz aylarında çeşitli sebeplerle meydana gelen çene kırıkları ya da dişle ilgili travmaların tedavisi, çevre illere sevk edilirken, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasıyla çene patolojileri, çene travmaları gibi ileri cerrahiler işlemler de Alanya’da gerçekleşebilmektedir” dedi.


 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.