banner113

DİKKAT: Alanya'daki tüm havuzlar denetimden geçiyor. Sonuçlar halka açıklanacak!

banner106

Turizm rekorlarının kırıldığı Antalya’da deniz ve havuz suları İl Sağlık Müdürlüğü’nce rutin olarak denetleniyor. İl Sağlık Müdürü Hülür, “15 günde bir 306 noktadan numune alınıyor” dedi

DİKKAT: Alanya'daki tüm havuzlar denetimden geçiyor. Sonuçlar halka açıklanacak!
25 Temmuz 2019 Perşembe 10:07

banner108
banner238

SONUÇLAR HALKA AÇIK

Amaçlarının halk sağlığını korumak, koşulları düzeltmek, sağlığa zarar veren bütün zararlı etkenlerle ve risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek olduğunu ifade eden Dr. Hülür, “Belirli noktalardan alınan numuneler mikrobiyolojik analizleri yapılmak üzere soğuk zincirde Antalya Halk Sağlığı Laboratuarı ve Alanya Halk Sağlığı Laboratuarları’na teslim ediliyor. Analiz sonuçları ise hem paydaş kurumlarla paylaşılıyor hem de tüm yüzme alanlarına ait sonuçlar kurumumuzun web sayfasında halka açık bir şekilde yayınlanıyor” diye konuştu.

15 BİN 948 NUMUNE

Yüzme havuzlarının hijyenik şartlara uygunluğu açısından İl Sağlık Müdürlüğünce denetlendiğinin altını çizen Dr. Hülür, “Bu kapsamda yüzme havuzlarından mikrobiyolojik ve kimyasal analiz için numune alınıyor. Havuz suyu analizleri Müdürlüğümüze bağlı Antalya Halk Sağlığı Laboratuarı, Alanya Halk Sağlığı Laboratuarı’nın yanı sıra Bakanlığımızdan yetkilendirilmiş 6 tane özel laboratuar tarafından aylık olarak yapılıyor. İlimizde 2019 yılında bin 266 işletmenin 5 bin 10 adet kapalı ve açık yüzme havuzlarından 15 bin 948 adet numune alındı. Bu çalışmalar Müdürlüğümüz ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde bulunan personelimiz tarafından aylık olarak yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

BAKANLIK TAKİPTE

Denetimlerin Sağlık Bakanlığı’nın da online takibinde olduğunu hatırlatan Dr. Hülür, “Yüzme havuzlarında yapılan denetimler ve alınan numunelerin sonuçları Çevre Sağlığı Yönetim Bilgi Sistemine (CSYBS) anlık olarak işleniyor ve bu sonuçlar İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ile Sağlık Bakanlığı tarafından online olarak takip ediliyor” diye konuştu. Dr. Hülür, site havuzlarının uygunluğunun sağlanması ve kontrolünün ise öncelikle site yönetiminde olduğunu, herhangi bir kötü  durumla karşılaşılmasında ise sorumluluğun ilgili ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyledi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.