banner113

Flaş haber; Antalya’da korona taşıyan turizm çalışanı sayısı arttı

banner106

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, kentte turizm çalışanları arasında koronavirüs vaka sayısının arttığını söyledi.

Flaş haber; Antalya’da korona taşıyan turizm çalışanı sayısı arttı
17 Ağustos 2020 Pazartesi 15:01

banner108
banner238

Ana pazarların açılması ve Antalya’ya turist gelişinin hızlanmasıyla bilikte kentteki turizm çalışanları arasında koronavirüs vakalarının arttığını söyledi.

Alınan önlemler çabuk bırakıldı

Salgına yakalanan turistlerin otellerde izole edildiğini kaydeden Nursel Şahin, bu kişilerle ilgilinen personelde vaka sayılarının da arttığına işaret etti. Antalya Ekspres’e konuşan Nursel Şahin, alınan önlemlerin çabuk bırakıldığını ileri sürdü.

PCR testi için Antalya’da Tıp Fakültesi, Eğitim Araştırma ve Kepez Devlet Hastanesi’ne gidenlerin sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Şahin, testlerde ortalama 100-150 vaka çıktığını kaydetti.

Vakalarda artış var

Gelen turist gruplarında testi pozitif olanların otellerinde izole edildiği bilgisini veren Şahin, “Turizm çalışanlarında virüs yoğun bir şekilde görülmeye başlandı. Onlar da kendi bulundukları otel gruplarının pansiyonlarında izole ediliyorlar. Dolayısıyla bayramla, yaz rehavetiyle, düğün dernekle oluşan temas alanının oluşmasıyla, vakalarda artış var. Yoksa biz Antalya’yı şimdiye kadar çok iyi korumuştuk. Anadoluya nazaran yine iyi konumdayız. Bütün önlemlerin birden kaldırılmasının verdiği etki de var. Vatandaş da yaz döneminde ipleri gevşetti.’’ dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.