banner113

Helal olsun Doktorum size...!

banner106

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Etik Kurul Başkanı Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Dr. Özlem Giray, 3 aylıkken yolda babasının kucağında görüp sevmek için kucağına aldığında gözlerinde sorun olduğunu fark ettiği Elif Sude Sulupınar'a 4 yıldır manevi annelik yapıyor.

Helal olsun Doktorum size...!
12 Haziran 2017 Pazartesi 12:25

banner108
banner238
Dr. Özlem Giray, bir aile ziyareti için gittiği Alanya'da sokakta babasının kucağındaki 3 aylık Elif Sude'yi gördüğünde sevmek için kucağına aldı. Bebeği severken gözlerinde sorun olduğunu fark eden Dr. Özlem Giray, onu sağlığına kavuşturamasa da 4 yıldır manevi annelik yapıyor. Dr. Özlem Giray, Kucağıma aldığımda bakışlarında, gözlerinde problem olduğunu fark ettim. O zaman daha 3 aylıktı. Aileye telefonumu verdim, Antalya'da çalıştığımı ve bebeği Antalya'ya getirmelerini istedim dedi. Bir süre sonra babası Ömer Sulupınar'ın Elif Sude'yi Antalya'da çalıştığı hastaneye getirdiğini aktaran Dr. Özlem Giray, sözlerine şöyle devam etti
Maalesef kontrollerini yaptırdığımızda daha çok prematüre bebeklerde görülen prematüre retinopatisi (ROB) denilen bir durum olduğunu, gözünde çok ciddi bir problem olduğunu fark ettik. Bir gözünde tamamen görme kaybı vardı. Diğeri ise yüzde 10- 15 görüyordu. Bununla ilgili ilk üç aydan sonra çok ciddi bir tedavi maalesef uygulanamıyor, ama biz her türlü yolu denedik. Sık sık kontrollerine götürdük. Engelli raporu aldık. Çaresi maalesef yok. Tıp ilerledikçe umuyorum ki çaresi bulunur.
ELİF SUDE BENİM VE AİLEMİN MERKEZİ OLDU
3 aylıkken tanıdığı ve bir daha hiç bırakmadığı Elif Sude ile sık sık bir araya gelmeye çalıştığını ve artık minik kızın hayatını nasıl kolaylaştırabileceğini düşündüğünü söyleyen Dr. Giray, şunları kaydetti
Çok sık Alanya'ya gidemesem de babası kontrollerine getirdiğinde hasret gideriyoruz. Benim ve ailemin merkezi Elif Sude oldu. Çok duyarlı bir çocuk. Elif Sude'yi ilk gördüğümde bir sıcaklık hissettim. Bir şey hissettim ona karşı. Aslında çocuklar aile dışından birinden çekinir. Ama hep bir kedi yavrusu gibi yanıma geldi, konuşamasa da duygusal bir iletişim kurdu benimle.

ELİF SUDE'DEN ÖNCE HİÇ OYUNCAKÇIYA GİRMEMİŞTİM
Minik kızın görme engeline uygun oyuncaklar aldığını ve daha önce hiç oyuncakçıya girmediğini belirten Dr. Giray, Onun dokunarak oynayabileceği oyuncak aldım. Hayatımda hiç oyuncakçıya girmemiştim. İlk kez onun için girdim. Aklımın bir köşesinde hep acaba Elif Sude'yi nasıl geliştirebilirim, hayatını nasıl kolaylaştırabilirim diye düşünüyorum. Duygusal olarak tabii ki yoğun bir bağ oluştu. Aslında onun sayesinde oluştu. Her buluşmamızda çok sıcak bir enerjiyle karşıladı beni dedi.
KAMU HASTANELERİ OLARAK ELİF SUDE'YE SAHİP ÇIKMAYI GÖREV BİLDİK
Dr. Giray, Elif Sude ve minik kızın ailesiyle birlikte tedavi için her türlü desteği veren Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz'ı ziyaret etti. Küçük kız ile 2.5 yaşındaki kardeşi Furkan'a çeşitli hediyeler veren, Elif Sude'yi kucağına alarak seven Prof.Dr. Yılmaz ise Kızımız doğuştan görme problemi yaşıyor. Sağolsun Dr. Özlem hanım ona manevi annelik yapıyor. Biz de Kamu Hastaneleri Kurumu olarak kızımıza sahip çıkmayı bir görev bildik. Bundan sonra da tedavisinde yardımcı olacağız. Elif inşallah daha sağlıklı büyüyecek. Gözünün sağlığı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız diye konuştu.
BİZİM YAPAMADIĞIMIZI YAPIYOR
Alanyalı inşaat işçisi Ömer Sulupınar da Dr. Giray ile Prof.Dr. Yılmaz'a teşekkür ederek, Ne söyleyeyim ki Bizim yapamadıklarımızı doktor hanım yapıyor derken, kucağında ikinci çocuğu Furkan ile sessizce otururan anne Şanize Sulupınar ise suskunluğuyla teşekkür etti.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.