banner113

KAYMAKAM ÜRKMEZER ALANYA BELEDİYESİ KAPALI HAYVAN SATIŞ PAZARINI ZİYARET ETTİ 

banner106

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Alanya Belediyesi Kapalı Hayvan Satış Pazarını ziyaret ederek Kurban satıcıları ile bir araya geldi 

KAYMAKAM ÜRKMEZER ALANYA BELEDİYESİ KAPALI HAYVAN SATIŞ PAZARINI ZİYARET ETTİ 
07 Temmuz 2022 Perşembe 15:29

banner108
banner238

Alanya Oba Mahallesi Bucakoluk mevkiinde hizmete açılan Alanya Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarını ziyaret eden Kaymakam Ürkmezer kapalı hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Ziyaretinde kurbanlık satıcılarıyla sohbet eden Kaymakam Ürkmezer satıcılardan küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışı fiyatları ve pazarın durumu hakkında bilgi alarak bol kazançlar diledi. 
Kurban satış yerinde açıklamalarda bulunan Kaymakam Ürkmezer “Bugün Alanya Belediyesi tarafından hizmete sunulan hayvan satış pazarını ziyaret ederek hem Alanya’mızdan hem bölgemizden hem de Türkiye’nin farklı yerlerinden gelip kurbanlarını pazarlayan satıcılarla görüştük. İnşallah bayrama doğru kurban satışları artarak daha da hareketlenmeler olacak. Burası daha yeni faaliyete geçmiş bir tesis. Buraya güzel bir tesis kazandırdığı için Belediyemize teşekkür ediyorum. Satıcılar ve vatandaşlar buradan gayet memnun. Bu tesisle Alanya sadece bayramlarda değil, diğer zamanlarda da satış yapılıp kesime hazır hale geleceği bir yer kazanmış olacak. Kurban Bayramı öncesinde gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Kurban komisyonu toplantımızı yaptık. Önceki yaptığımız toplantıda 83 kesim noktası, 8 mezbaha ve 3 entegre tesisi belirledik. Vatandaşların ibadetlerini gönüllerince yerine getirmesini sağlamaya çalıştık. Burada en önemli konu hijyen. Hem belediye hem de tarım müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler hem rutin kontrollerini hem de sevkiyat sırasında, satış öncesinde gerekli kontrolleri yapıyor. Kesim günü de veteriner hekimler kesim noktalarında gerekli kontrollerini yapacak. Vatandaşlar veteriner hekim onayından geçmiş, güvenli, sağlıklı ve dinimizce kesilebilir standartlarda olan hayvanları seçmeye dikkat etsinler. Burada çalışan ve burada emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum şimdiden herkesin kurban bayramını kutluyorum” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.