banner113

Kent konseyi başkanı Özcan: Coronavirüs salgını bitmedi!

banner106

Aanya Kent Konseyi Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma, Tarım ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Kurban Bayramı öncesi Şehrin sağlıklı bir bayram geçirmesi için yapılması gereken çalışmalar ve alınacak önlemleri tartıştı. 

Kent konseyi başkanı Özcan: Coronavirüs salgını bitmedi!
29 Temmuz 2020 Çarşamba 16:09

banner108
banner238

Milli Parklar Müdürü Mevlüt Kodal Başkanlığında yapılan toplantıya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan  Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, ALÇED temsilcisi Halil Çakır, Veteriner Hekimleri Odası Temsilcisi Kenan Ersoy, Sulama Birliği temsilcisi Gökhan Rıfat Atilla, ALDOSK temsilcisi Mehmet Zafer Peker ve Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir katıldı.
HERKES KURBAN KESİM KOMİSYONU KARARLARINA UYSUN
Toplantıda ilk olarak Kurban bayramı öncesi alınan tedbirler değerlendirdi. Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Covid 19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla ilave tedbirlerin alındığını kaydeden Rüzgar ‘Bu bayramda sosyal mesafe, maske ve hijyen denetimlerin temelini oluşturacak Belirlenen 102 kurban kesim noktasında kasaplık belgesi olan kişiler tarafından yapılacak kesimlerin dışında kalan bir alanda asla toplu kesim olmayacak yurtlar ve oto yıkama alanlarında kesimlere izin verilemeyecek” diye konuştu.  
KURBAN ATIKLARINI GÖMME İMKANI OLAMAYAN ÇÖP KONTEYNERLERİNE POŞETLEYEREK ATSIN 
Kurban bayramında ortaya çıkan önemli sorunlardan biri olan kurban atıkları konusunda vatandaşlara çağrı yapan Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir  “Vatandaşlardan ricamız kurban atıklarını poşetsiz olarak çöp konteynerlerine atmasınlar kırsal alanlarda gömme imkanı olan vatandaşlar atıklarını gömsün imkanı olmayanlarda poşetleyerek çöp konteynerlerine bıraksın” dedi. Demir ayrıca kentte yaşayanlar ve misafirlerden sokakların temiz tutulması konusunda hassasiyet beklediklerini dile getirdi.
SIFIR ATIK RAPORU HAZIRLANDI
Toplantıda ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kent konseylerinden talep ettiği Sıfır Atık ve Sokak toplayıcılığının çözümüne yönelik rapor da oluşturuldu. Önerilen yer aldığı rapor Alanya Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim edildi. 
CORONAVİRÜS SALGINI BİTMEDİ
Toplantı sonunda katılımcılar vatandaşlara Kurban bayramında salgına karşı daha dikkatli olunması çağrında bulundu. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan vatandaşlara maske, hiyen ve sosyal mesafe kurallarına eksiksiz uymalarını istedi.  Virüsün yayılmaya devam ettiğini hatırlatan Özcan Bayram süresince misafirlerle beraber nüfus artacağı için temiz şehir Alanya’nın kirletilmemesi, kirletenlerin uyarılması ve kentimize sahip çıkılmasını istedi. Özcan Ayrıca bütün vatandaşların ve misafirlerin Kurban Bayramını kutladı.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.