banner113

Konyadan 9 Koronalı Antalya'ya kaçtı!

banner106

Konya’da yeni tip koronavirüs tanısı konulduğu için evlerinde karantinada olması gereken 9 kişinin 3 otomobille Antalya gitmek için yola çıktıklarını belirlendi.

Konyadan 9 Koronalı Antalya'ya kaçtı!
28 Ağustos 2020 Cuma 09:29

banner108
banner238

Akseki girişini tutan jandarma ekipleri, Covid-19 tanısı sebebiyle Konya’da izolasyonda olması gereken 9 kişiyi yakaladı. 9 kişi ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi gereğince soruşturma başlatıldı. İlgili madde, “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmünü öngörüyor…
3 araçla Antalya girişinde yakalanan 9 kişi Konya’ya gönderilerek tekrar izolasyona alınmaları sağlandı. 
Konya Valiliği ise kısa bir süre önce yaptığı paylaşımda "Tedaviniz tamamlanana kadar evden çıkmayın” uyarısında bulunmuştu. Koronavirüse yakalananlara uyarıda bulunan Konya Valiliği o paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:
“KOVID-19’a yakalandıysanız ve tedavinize evde devam edilecekse hastalığı başkalarına bulaştırmamak için tedaviniz tamamlanana kadar evden çıkmayın. Evinizde mümkünse aile bireylerinden ayrı bir odada kalın” 

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.