banner113

Konyadan tedavi için Alanya'ya geldi

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevre illerin tercihi olmaya devam ediyor. Konya’da yaşayan 33 yaşındaki Lüdame Büyük, yüzündeki uyuşma şikâyeti nedeniyle geldiği Alanya’da beyninde tümör olduğunu öğrendi. Büyük, başarılı geçen operasyon sonrası sağlığına kavuştu.   

Konyadan tedavi için Alanya'ya geldi
09 Aralık 2021 Perşembe 14:59

banner108
banner238

Konya’da yaşayan Lüdame Büyük, 5 aydır devam eden baş dönmesi, denge kaybı ve yüzünün sol tarafındaki uyuşma şikâyetlerinin artması sonucunda tavsiye üzerine Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde görevli Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Seçer ile iletişime geçti. Tedavi için Alanya’ya gelen Büyük’e Prof. Dr. Seçer tarafından yapılan muayene, tetkik ve radyolojik incelemeler neticesinde sol Pontoserebellar köşe (beyincik ve beyin sapı arasında) yerleşmiş kitle olduğu tespit edildi. Yapılan tetkiklerde yüzün hissini alan, çiğneme ve mimik kaslarını uyaran sinirleri saran iyi huylu epidermoid tümör(İnci tümör) olduğu saptandı. Lüdame Büyük’ün beynindeki tümörün riskli bölgede olması nedeniyle acil ameliyata alındı. 

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Seçer, “Hastamız Lügame Büyük ‘ünde onayını alınarak mikro cerrahi teknik ile yaklaşık 4 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdik.  Sinirlere zarar vermeden 22x37 mm kitle total olarak çıkarıldı. Hastamızda ameliyat sonrasında yüz felci veya herhangi bir sinir harabiyeti gelişmedi.  Lüdame Hanımın genel durumu gayet iyi. 5. günün sonunda taburcu işlemlerini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu tür ameliyatları Beyin Cerrahisi kliniği olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz” dedi. Tavsiye üzerine uzun araştırmaları neticesinde Alanya’ya gelen Büyük, tekrardan sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.