banner113

Pandemiyle artan hobi boyası tüketimine sağlıklı çözüm

banner106

Pandemi ile birlikte evde geçirilen vakitler artarken, ilgi ve tüketim alışkanlıkları da değişiklik göstermeye başladı. 

Pandemiyle artan hobi boyası tüketimine sağlıklı çözüm
18 Mayıs 2021 Salı 12:21

banner108
banner238

Son aylarda ev içinde ahşap, cam, seramik, kumaş, plastik, metal, tuval, taş gibi alan veya objeleri kendi uğraşlarıyla renklendirmek isteyen tüketiciler hobi boyalarına olan ilgiyi katladı. Türkiye’nin en fazla tercih edilen boya markalarından Permolit Boya da yeni nesil Multi – Surface sağlıklı hobi boyalarıyla tüketicilerine özel bir seri geliştirdi. Permolit Boya, evde geçirilen zaman arttıkça yenilenme ve stres atma aktiviteleri arayışında olan tüketicilerinin taleplerine “hem güzel zaman geçirin, hem de eviniz renklensin” diye yanıt vererek yeni nesil hobi boyalarını satışa sundu. Permolit Boya, sağlığa zararsız olduğu onaylı, su bazlı, kokusuz, akrilik esaslı, son derece dayanıklı yeni nesil hobi boyalarını uluslararası sağlık standartlarında tüketicilerinin beğenisine sunuyor.
M. AKIN AKÇALI; “ULUSLARARASI SAĞLIK STANDARTLARINDA GÜVENLİ ÜRÜNLER SUNUYORUZ”
Akçalı Boya A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Permolit Boya’nın sağlığa zararsız olduğu onaylanan EN 71 – 3 standardına uygun yeni nesil Multi - Surface hobi boyaları tüm yüzeylere uygulanma özelliği ile tüketicileriyle buluşuyor.
Tüketicilerinin talepleri doğrultusunda geliştirdikleri yeni nesil hobi boyalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Akçalı Boya A.Ş. CEO’su M. Akın Akçalı; “Hepimiz pandemi nedeniyle evlerimizde daha fazla vakit geçirir olduk. Bu durum da bir çoğumuzu yeni uğraşlara ve hobilere yönlendirdi. Öyle ki; bunu tüketicilerin değişen talepleriyle birlikte rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Tıpkı pazar lideri olduğumuz sprey boyalarında,  son dönemde yaşadığımız fark edilir talep artışı gibi diğer hobi boyalarına yönelik de ciddi bir talep oluştu. Bu anlamda bizler de sağlık ve hijyen konusunda artan hassasiyeti göz önünde bulundurarak, sağlığa zararı olmayan, çocukların eriştiği yüzeylerde ve oyuncaklarında dahi rahatlıkla kullanılabilecek yeni nesil hobi boyalarını pazara sunduk. Birbirinden güzel ve canlı 54 renkten oluşan Permolit Multi – Surface hobi boyaları serimizin sağlığa zararsız olduğu uluslararası geçerliliği bulunan “CE” ile “EN 71 – 3” standartları ile onaylı. Yeni nesil hobi boyalarımız ahşap, cam, kumaş, seramik, plastik, metal, tuval, taş ve diğer tüm yüzeylerde yüksek kapatıcılık sağlamakta, kullanım sonrasında da parlaklığı yüksek olup vernik kullanımı isteğe bağlı niteliktedir. Evlerini güzelleştirerek keyifli vakit geçirmek isteyen tüketicilerimize sağlıklı ve kaliteli ürünlerimizle akılcı çözümler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
EN 71- 3 Sertifikası Nedir?
EN 71-3 çevre ve insan sağlığını tehdit eden, kalıcı hasar veren, ağır metal elementlerinin kullanımını sınırlandıran bir standarttır.
Bu standart kapsamındaki testler, antimon, arsenik, baryum, kadmiyum, krom, kurşun, civa, selenyum gibi vücuda girdikten sonra atılamayan ağır metalleri sınırlamaktadır. Bu ağır metaller insan ve özellikle hassasiyeti daha fazla olan çocuk sağlığını ciddi şekilde tehdit etmekle beraber ekolojik sisteme de oldukça zararlıdırlar. Ağır metaller kanser, kısırlık, hafıza kaybı, çocuklarda gelişme problemleri gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.
EN 71-3 (Çocuk ve Oyuncak Güvenliği) testini geçmiş ürünlerde, bu ağır metallerin hiç birisi bulunmaz. Dolayısıyla bu testi geçmiş ürünler çocuk oyuncaklarını, çocuk mobilyalarını boyayabilir ve tüm yüzeylerinizde güvenle kullanılabilir.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.