banner113

Sağlık Turizmi için Alanya’da önemli adım İlk çalıştay gerçekleşecek

banner106

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve yürürlüğe giren sağlık turizmindeki yeni teşvikler konulu bilgilendirme toplantısı ilk olarak Antalya ve Alanya’da gerçekleşecek

Sağlık Turizmi için Alanya’da önemli adım İlk çalıştay gerçekleşecek
10 Mayıs 2022 Salı 18:27

banner108
banner238

 
TÜRK sağlık turizminin önünü açacak olan ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren devlet teşvikleri ve yeni kararnameler, uluslararası sağlık turizmi yetki belgeleriyle iki önemli çalıştay Antalya ve Alanya’da gerçekleşecek.

‘GÜNCEL BİLGİLENDİRMELER AKTARILACAK’

Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) Başkanı Tevfik Yazan, “Toplantıların ilki 13 Mayıs Cuma günü Antalya Mimar Sinan Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 14.00-16.30 arasında gerçekleşecek. 14 Mayıs Cumartesi günü ise saat 13.30-16.00 arasında Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Bilgilendirme toplantılarında sağlık turizminde, Ticaret Bakanlığı bünyesinde devlet teşvikleri ile ilgili yeni yayımlanan kararnamedeki değişiklikler ve güncel bilgilendirmeler hakkındaki konu başlıkları yer alacak” dedi.
 
Pandemi döneminde güvenli turizm sertifikasyon programı ile ön plana çıkan Antalya’nın sağlık turizminde de büyük başarılara imza attığını belirten Yazan, “Devlet teşvikleri ve yeni kararnameler, sağlık turizmi yapan sektör temsilcileri ile Antalya ve Alanya'da gerçekleştirilecek çalıştay ile paylaşılacak. Toplantılar sağlık turizmine adım atacak olan ve sağlık turizmi yapan bütün kişi ve kuruluşları yakından ilgilendirmektedir” ifadelerini kullandı. Toplantılara, Ticaret Bakanlığından teşvik ile ilgili genelgeleri düzenleyen Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, Sağlık Turizmi Daire Başkanı Nuhi Çelikkaya ve bütün bu tesislerin bağlı olduğu ve teşvik dosyalarının yönetildiği Hizmet İhracatçılar Birliğinin (HİB) Genel Sekreteri Fatih Özer de yer alacak.

TOPLANTILARIN KONU BAŞLIKLARI ŞÖYLE:

• Sağlık Turizminde Devlet Teşviklerinden Yararlanma Süreci
• Sahada Uygulama Usul ve Esasları Bilgilendirmesi
• Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Kriterleri ve Mevzuat
• Antalya Genelinde Sağlık Turizmi Süreçleri ve Antalya İli Sağlık Turizmi Potansiyeli
• Sağlık Turizminde Devlet Teşvikleri Uygulama Usul ve Esasları
• Hizmet İhracatçılar Birliğine (HİB) Üyelik, teşviklerle ilgili dosyaların hazırlanması ve süreç yönetimi
 

banner109

Etiketler; #tevfik yazan
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.