banner113

Sağlık turizminde tercih Alanya oldu

banner106

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi almaya hak kazanan 12 kamu hastanesinden biri oldu. 

Sağlık turizminde tercih Alanya oldu
11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:40

banner108
banner238
SAĞLIK TURİZM
Bu bağlamda yurtdışından gelen yabancı uyruklu hastalarına daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunmak adına 5 dilde tercüman hizmeti verilen  Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü birimi oluşturdu. Son 6 ay içinde 50 farklı ülkeden gelen 1518 yabancı hastaya sağlık hizmeti verdi. Listenin başında ise Rusya, Irak, Almanya ve İskandinav ülkeleri yer aldı.  
10 ÜLKE VAR
Türkiye sağlık turizminde dünyada ilk 10 ülke arasında  yer alıyor. Sağlık Bakanlığının dış politikası, maliyetlerin düşük olması, turistik gezi, konaklama ve  ulaşım gibi masraflarının cazip olması Alanya’nın sağlık turizminde  önemli bir yer edinmesine katkı sağlıyor. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi son 6 ay içinde 50 farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu 1518 hastaya sağlık hizmeti sundu. 
YABANCI HASTA YOĞUNLUĞU
Listede 244 hasta sayısı ile Rusya ilk sırada yer aldı. Almanya’dan 157, Irak’tan 132, İskandinav ülkelerden 232 hasta ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni tercih etti. Alanya’da yerleşik yaşayan 3604 yabancı hastanın da sağlıkta ilk tercihi yine devlet kurumu oldu. 343 Alman, 208 Rus ve 156 Hollanda vatandaşı tedavi  için ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘ni ziyaret etti. 

HER BÖLÜMDE HİZMET VERİLİYOR
Yabancı hastaların en çok ziyaret ettiği birimler ise; Acil Servisler, Kadın Doğum Polikliniği ve Çocuk Hastalıkları bölümü oldu.
 Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ; "Hastanemiz  Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi almaya hak kazanan 12 kamu hastanesinden biri  olmaya hak kazandı. Bu bağlamda birçok yabancı hastamıza sağlık hizmeti sunmakta onları hastanemizde ağırlamaktayız." dedi.  
YABANCI DİL BİLEN PERSONEL VAR
Prof. Dr. Taşbaş; "Yurtdışından gelen yabancı uyruklu hastalarımıza daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunmak adına hastanede Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü birimi kurduk. Birimde görevli tercümanlarımız İngilizce, Almanca, Rusca, Fransızca ve Fince dillerini bilmekte, hastalarımıza yardımcı olmaktadırlar. Hastanemizin tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında sağlık hizmetlerinin daha hızlı olması, sunduğumuz teknolojinin kalitesi ve fiyat avantajımızdır. Her hastamıza ayrı ayrı değer verdiğimiz gibi yabancı hastalarımızda değer vermekteyiz. Kurduğumuz Rusça, Almanca, İngilizce ve Azerice dilindeki youtube kanalarımız aracılığıyla hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirmekteyiz” dedi.


 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.