banner113

Turizm çalışanlarının aşılanmasına ilişkin detaylar

banner106

Öncelikli aşılama kapsamına alınan turizm çalışanlarının aşılanma sürecine ilişkin detaylar belli oldu.

Turizm çalışanlarının aşılanmasına ilişkin detaylar
23 Mart 2021 Salı 16:33

banner108
banner238

Türkiye'deki turizm çalışanlarının öncelikli aşı kapsamına alınmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği de belli oldu. Hürriyet'ten Ceren Deniz'in haberine göre, turizm sektöründeki aşılama programı şu şekilde işleyecek:

Programa alınan her bir kurumun belirlediği yetkili kişiler sisteme girerek gerekli bilgileri ve evrakı yükleyecek. Daha sonra çağrı merkezi tarafından kontrol ve teyit aramalarıyla kayıt tamamlanacak. Kaydı tamamlanan personel bilgisi Sağlık Bakanlığı’na iletilerek aşılama programına dahil edilecek. İlgili personel daha sonra e-nabız sistemi üzerinden durumlarını takip ederek aşılarını olabilecek.

Otel içinde çalışan herkes aşılanacak

Aşı programından sadece kadrolu personel değil, kurum bordrosunda olmayıp farklı firmalardan hizmet alınan veya stajyer ve işbaşı eğitim kapsamında görevlendirilen personel de yararlanacak. Turizm çalışanlarının aşı programına şu an çalışma durumu askıda olan mevsimlik personel de dahil edilecek. Personel aşıları tamamlanan tesisler Güvenli Turizm Sertifikalı Tesis Sorgulama ekranında yayınlanacak.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.